Kazim-Richards beleeft als invaller debuut in mineur bij Celtic

Kazim-Richards maakte twee dagen geleden transfervrij de overstap van Feyenoord naar Glasgow en werd direct opgenomen in de wedstrijdselectie. De ontmoeting met nummer twee Aberdeen verliep echter niet vlekkeloos. Na een half uur spelen tekende Jonathan Hayes voor de 1-0 en een paar minuten daarna maakte Simon Church er zelfs 2-0 van. Celtic, dat afgelopen weekend al werd uitgeschakeld in de Schotse beker, kreeg dus twee tikken.

Ronny Deila besloot direct aan het begin van de tweede helft Kazim-Richards erbij te zetten ten faveure van middenvelder Stuart Armstrong. Na tien minuten kreeg de aanvaller een kans die hij niet benutte en nog eens tien minuten daarna werd hij op de bon geslingerd na een akkefietje, dat hem ook rood had kunnen opleveren: Kazim-Richards leek op het been van een tegenstander te gaan staan. Hij ontsprong de dans echter bij de arbiter.

Drie minuten voor tijd kreeg de ex-aanvaller van Feyenoord nog een mogelijkheid om Celtic de aansluitingstreffer te bezorgen, maar zijn schot was te slap en kon worden gepakt door de doelman van Aberdeen. In de derde minuut van de blessuretijd zorgde Leigh Griffiths alsnog voor de 2-1 bij the Bhoys, maar die kwam vanzelfsprekend veel te laat. Voor het eerst sinds 19 december verliest Celtic weer in de competitie: de voorsprong op Aberdeen slinkt van zes naar drie punten.

Ondertussen, in Schotland: Colin Kazim-Richards solliciteert naar rood bij zijn debuut voor Celtic... #oei #oppassen #celticfc #bhoys #kazim