Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Keeper in het rood is ware meester in het stoppen van strafschoppen

Laatste update:

De University of Chichester uit Engeland heeft namelijk bewezen dat doelmannen in het rood sneller een penalty stoppen dan in een andere willekeurige kleur. De onderzoekers van de universiteit deden een onderzoek en gebruikten hiervoor verschillende voetballers en doelmannen. De voetballers moesten een strafschop nemen, terwijl de doelman er alles aan moest doen deze te keren.

Voordat de spelers op de strafschop namen, moesten zij zeggen hoeveel zelfvertrouwen hadden om de bal in het doel te leggen. De kleur had hier in eerste instantie geen invloed op. Uiteindelijk kwam 'rood' er echter goed uit. Maar 54 procent van alle strafschoppen tegen een doelman in het rood belandde in het doel. Een goede prestatie in vergelijking met geel (69 procent), blauw (72 procent) en groen (75 procent).

"Deze bevindingen ondersteunen het idee dat rode kledij een sportman, in dit geval een doelman, een klein maar betekenisvol voordeel verschaft", aldus onderzoeker Iain Greenlees over zijn onderzoek. "Dit principe is ook van toepassing voor competities waarbij de ene tegenstander in een rode hoek moet kampen, zoals bij het boksen of andere vechtsporten."

Meer nieuws

'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
0
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
0
Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
14
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
3
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
47

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties