Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Keeperskwestie bij Oranje: 'Courtois zou in Nederland worden afgedankt'

Laatste update:

"We hebben geen onbetwiste nummer één meer, zoals in de tijd van Edwin van der Sar", zegt Frans Hoek, voormalig keeperstrainer van het Nederlands elftal, in gesprek met de NOS "Niemand steekt er echt bovenuit. Eigenlijk ligt de positie van keeper in Oranje gewoon open. Cillessen speelt in een topcompetitie, maar zit op de bank. Krul heeft vorig jaar fantastisch gekeept, maar speelt in Engeland niet meer op het hoogste niveau. En Marco Bizot zit met AZ tegen de Nederlandse top aan. Het is geen internationale top."

Hoek pleit ervoor om het niveau van de Nederlandse keepers grondig onder de loep te nemen. "Wat kunnen we doen om dit niet nog een keer te laten gebeuren? We moeten ons afvragen hoe het nu werkt bij clubs en de KNVB. Waarom breken er zo weinig keepers uit de eigen opleiding door? Daar zit stagnatie. Hoe worden keeperstalenten gescout en geïdentificeerd? Er moet talent zijn, maar het moet wel worden herkend."

Persconferentie Frank de Boer: 'Daarin is Ryan Babel een voorbeeld'

Oud-doelman Sander Westerveld is van mening dat er te veel op meevoetballen wordt opgeleid in Nederland. "Neem Thibaut Courtois, die iedereen zo goed vindt. Die zou in Nederland afgedankt worden, omdat hij niet kan meevoetballen. Ander voorbeeld: Tim Krul maakt tegen Mexico een heel goede redding in een één-tegen-één. Daar hoor ik niemand over. Het gaat over hoe hij uitverdedigt, dat er een bal over de zijlijn gaat." Nederland heeft jonge keepers tot zijn beschikking. Met Bijlow is het probleem volgens Hoek niet meteen opgelost, mede door zijn blessuregevoeligheid. "Bij Cillessen weet je dat hij het naar behoren zal doen. Dat weten we bij Bijlow nog niet. Hoe gaat hij om met het spelen met wereldspelers om zich heen? Dat is nog een vraagteken."

"Bijlow is een échte keeper", zegt Kevin Moeliker, in het verleden keeperstrainer van Oranje Onder-19. "Heel goed in de één-tegen-één. Hij duikt overal voor, is nergens bang voor. Ook met de voeten is hij goed. Het talent spat ervan af. Bovendien een fijne gozer om mee te werken. Ik vind hem het verst van de jonge keepers." Voor Westerveld blijft Cillessen op dit moment nog de beste keeper voor Oranje. "Maar Bijlow heeft de toekomst. Hij is compleet, beheerst alles, heeft een goede mentaliteit, is agressief en technisch goed. Drommel is qua stijl iets anders. Iets aanvallender en iets meer meevoetballend. Met soms wat technische fouten. Die twee zijn wel de keepers van de toekomst."

-

Meer nieuws

Brobbey begrijpt woeste ploeggenoot op het veld niet: 'Hij praat moeilijk'
27
Sem Steijn onthult waarom Van Nistelrooij naast Maurice Steijn zat: 'Heel gaaf!'
17
Van Hooijdonk: 'Hij is voor alle topclubs een aanwinst! Ik zou hem blind halen'
5
Jans waarschuwt PSV over transfertarget: 'Moet veel meer doen buiten het veld'
1
Steven Bergwijn clasht hard met Mike Verweij van De Telegraaf
64
Van Hanegem: 'Hij is voor mij de beste speler ter wereld op het moment'
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties