Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Keeperstrainer NEC reageert: 'Zou zo niet bij Oranje willen werken'

Laatste update:

Sinds de bekendmaking van de WK-selectie is Cillessen zonder meer de meest besproken persoon. De goalie van NEC werd door Van Gaal thuisgelaten en mist daardoor voor de tweede keer op rij een eindtoernooi met Oranje. "Op de dag dat Jasper hoorde dat hij niet meeging, was hij gebroken", zegt Van Duin in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft er werkelijk alles aan gedaan om te keepen. Zijn keuze voor NEC heeft hij zelfs met de bondscoach besproken. Maar ik vind dat Jasper het goed heeft opgepakt en het goed heeft verwoord in de media. Ook richting zijn collega-keepers. Dat vind ik echt klasse van hem na de grote klap die hij te verwerken kreeg."

Naast Cillessen werd ook Mark Flekken gepasseerd. De doelman van SC Freiburg was de enige doelman in de voorselectie die actief is in een Europese topcompetitie en werd door Van Gaal zelfs bestempeld als een 'Van Gaal-keeper', maar werd net als Cillessen teleurgesteld. "De twee beste keepers blijven nu thuis", aldus Van Duin, die ontkent dat Cillessen een lastig persoon zou zijn. "Bij NEC ligt Jasper goed in de groep, hij werkt altijd hard en ook zijn privé-situatie met het kindje dat hij in Spanje heeft is voor hem geen enkele issue in zijn voetbalfocus. Dat kan en mag dus ook geen reden zijn hem niet te selecteren."

Van Duin vindt het kwalijk dat er geen korte lijntjes zijn tussen de clubs en de technische staf van Oranje. "Dat Frans Hoek geen contact houdt met de trainers die dagelijks met de doelmannen werken, vind ik een kwalijke zaak. Ik zou zo niet willen werken bij Oranje. Als je vijf, zes keepers hebt die in aanmerking komen voor het Nederlands elftal, dan wil je toch weten hoe het gaat? Als je Jasper niet selecteert en je draagt als reden zijn vorm aan, dan had je Remko Pasveer ook thuis moeten laten. Die keept al weken heel matig. Ik was het dan ook niet eens met de uitspraken van Van Gaal. Jasper heeft bij NEC juist goed gekeept, op een minder moment bij Sparta na. Dat laten de statistieken ook zien."

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
69
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties