Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keiharde clash tussen fans en politie werpt schaduw over Brazilië - Argentinië

Laatste update:

Nog voor het duel was begonnen ging het al mis op de tribunes van het Estádio Maracanã. Braziliaanse en Argentijnse media schrijven dat het misging tijdens het afspelen van de volksliederen. Ook wisten naar verluidt veel Argentijnen hun eigen zitplek niet te vinden in het stadion.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Wat volgde was een harde confrontatie tussen de Braziliaanse politie en de bezoekende fans. Op beelden is te zien hoe de spelers de boel proberen te sussen. Onder meer Emiliano Martínez zoekt de confrontatie met de politie. De WK-kwalificatiewedstrijd werd een half uur later aangevangen dan gepland. Ten minste zes mensen zijn opgepakt.

De grimmige sfeer werd binnen de lijnen doorgezet, daar de beginfase van het duel zich liet kenmerken door enkele harde overtredingen. Het kwam Gabriel Jesus en Raphinha al binnen het kwartier op een gele kaart te staan. In de slotfase zou Joelinton nog worden weggestuurd met een directe rode kaart.

De eerste kans van de wedstrijd werd op slag van rust genoteerd door Gabriel Martinelli, die een schot van de rand van de zestien gekeerd zag worden op de doellijn. Het tweede gevaar van Braziliaanse zijde, tien minuten na rust, kon onschadelijk worden gemaakt door Martínez.

Na ruim een uur spelen werd de ban gebroken door Otamendi. De centrale verdediger torende bij een corner hoog boven iedereen uit en liet Alisson Becker kansloos met een kopbal: 0-1. De ploeg van Lionel Scaloni wist die marge met verve te verdedigen en boekte daarmee een historische zege op de aartsrivaal.

Voor Brazilië betekende het de eerste thuisnederlaag in de WK-kwalificatie. Na eerdere nederlagen tegen Colombia en Uruguay en het gelijkspel tegen Venezuela staan de Goddelijke Kanaries er beroerd voor. Argentinië leidt de dans in Zuid-Amerika met vijftien punten uit zes duels.

'Beschamend'
Voormalig Ajacied Lisandro Martínez heeft via sociale media zijn afschuw uitgesproken over de gebeurtenissen in Maracanã. "Het is een schande om te zien hoe de Braziliaanse politie te werk gaat. Hoe kan dit mogelijk zijn? Hoe lang gaan we dit nog zien? Het is altijd hetzelfde (in Brazilië)."

World Cup Qualification CONMEBOL
Brazilië
0 - 1
Argentinië

Meer nieuws

Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
7
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
26
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
16
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
19
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties