Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Keita helpt Mali aan eerste zege op Afrika Cup, Congo toont veerkracht

Laatste update:

Mali - Niger 1-0
Mali wordt gezien als een van de favorieten voor het winnen van de Afrika Cup en kende dankzij de 1-0 zege op Niger een goed begin. Gemakkelijk ging het zondagavond echter zeker niet, want Niger bood dapper tegenstand. De ploeg kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd, maar Kourouma Fatoukouma kreeg de bal niet tussen de palen. Aan de overkant werkte Sigamary Diarra de bal over, terwijl Cheick Diarra had moeten scoren na een vrije trap van Mohamed Traore, maar hij de bal met zijn knie naast het doel werkte. In de tweede helft zorgde Mamadou Samassa voor gevaar.

Mali was duidelijk op zoek naar de openingstreffer en was de bovenliggende partij. Aan de hand van Keita werd de druk op de achterhoede van Niger steeds verder opgevoerd en Samassa kreeg weer een goede kans, maar schoot nu in het zijnet. Namens Niger kreeg Ouwo Moussa Maazou nog twee mogelijkheden, maar Mali was de gevaarlijkste ploeg en Keita raakte de paal. Traore kopte vervolgens nog over, maar zes minuten voor tijd kwam Mali dan toch op voorsprong. Kassaly Daouda liet de bal onder druk uit zijn handen glippen, waardoor Keita kon scoren.

Ghana - Congo 2-2
Het was Congo, tweevoudig winnaar van het evenement, dat de eerste grote kansen van de wedstrijd kreeg. Trésor Mputu vond Lomana LuaLua en de man van het Turkse Karabükspor knalde de bal op de lat. Ook Mputu zelf kreeg een behoorlijke mogelijkheid, toen hij de bal ontving van Anderlecht-aanvaller Mbokani. Hij schoot echter over. Aan de andere kant bleek Ghana wel koelbloedig: even nadat Asamoah Gyan een dot van een kans had gemist bracht Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese) beweging in het scorebord.

Na een mooie combinatie tussen Kwadwo Asamoah en Gyan hoefde Agyemang-Badu de bal slechts binnen te lopen. Vlak na de pauze kwam Ghana via een kopbal van Asamoah op 2-0 en daarmee leek het gelopen koers wat betreft de wedstrijd en de punten, maar daar dachten de spelers van Congo toch anders over. Direct na de treffer van Asamoah scoorde Mputu de 2-1 na een heerlijke bal van Mbokani. Diezelfde Mbokani zorgde hoogstpersoonlijk voor de 2-2: hij werd vastgehouden in het strafschopgebied, ging zelf achter de bal staan en schoot raak vanaf elf meter.

Is Ghana een favoriet voor de eindwinst?

Meer nieuws

'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
3
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
0
Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
15
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
3
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
47

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties