Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Keizer heeft weer lucht na ruime overwinning Ajax in Friesland

Laatste update:

Heerenveen bracht vlak voor de aftrap naar buiten dat het het de komende weken zonder de geblesseerde Arber Zeneli moet stellen, terwijl Keizer met het opstellen van Wöber, Schöne en Neres zijn basisopstelling ook overhoop gooide. Die keuze leidde in de openingsfase tegen een fel jagende thuisploeg echter niet tot meer controle en de eerste kans kwam uit buitenspelpositie voor de Friezen. Heerenveen bleef er daarna kort op zitten en profiteerde bijna van een te korte terugspeelbal van Neres.

AFC Ajax heeft het moeilijk tegen SC Heerenveen, maar gaat dankzij twee goals van David Neres in drie minuten tijd wel met een voorsprong de rust in! ??

Geplaatst door voetbalzone op zondag 1 oktober 2017

Martin Ödegaard kon door richting André Onana, maar de Real Madrid-huurling slaagde er niet in om de doelman te passeren. Ajax liet zich daarna via een kopval van Wöber die net naast ging ook eens voor het vijandelijke doel zien en Hakim Ziyech stuurde een vrije trap langs de verkeerde kant van de paal. Ook Heerenveen werd daarop twee keer gevaarlijk uit een standaardsituatie: Kik Pierie raakte in de rebound uit een afgeslagen vrije trap de paal en Stijn Schaars schoot de bal vlak daarna uit opnieuw een vrije trap rechtstreeks op de paal.

In een fase waarin Ajax zich gelukkig mocht prijzen dat het niet op achterstand kwam, was het echter Neres die twee keer razendsnel toesloeg. De Braziliaan combineerde voor zijn eerste goal na een goede lichaamsschijnbeweging met Klaas-Jan Huntelaar, waarna hij door mocht richting Martin Hansen en binnen prikte. Huntelaar speelde ook een hoofdrol bij de tweede goal van de vleugelaanvaller: de spits kopte een verre trap van Onana door, waarna Neres oog in oog met Hansen opnieuw toesloeg.

Flipperkast! Maximilian Wöber maakt zijn eerste voor AFC Ajax! ??

Geplaatst door voetbalzone op zondag 1 oktober 2017

Na de thee leek Heerenveen wat beduusd van de verrassende achterstand en na vijf minuten spelen lag de bal bijna weer achter Hansen. Donny van de Beek stuitte op aangeven van Amin Younes echter op de lat. Het publiek in het Abe Lenstra Stadion probeerde de thuisploeg daarop weer richting het niveau van de eerste helft te stuwen en een harde vrije trap van Yuki Kobayashi kon door Onana maar net met de vuisten onschadelijk gemaakt worden. In het laatste kwartier kreeg Justin Kluivert de kans in plaats van Neres en de aanvaller stond koud in het veld toen Ajax de voorsprong verder uitbreidde.

Lucas Woudenberg hield vast bij een corner, waarna Serdar Gözübüyük naar de penaltystip wees. Schöne bleef vervolgens ijzig koel tegen zijn oude club en faalde niet. Daarmee was het nog niet gedaan voor de bezoekers, want Wöber beloonde zijn basisplaats ook nog met een treffer. Heerenveen kreeg de bal na een corner van Schöne niet weg uit de zestien, waarna de Oostenrijker in een paar pogingen wist te scoren. Door de nederlaag van Heerenveen is er overigens geen enkele ploeg in de Eredivisie meer ongeslagen dit seizoen.

Eredivisie
sc Heerenveen
0 - 4
Ajax
Vind jij de 0-4 eindstand geflatteerd?

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties