Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Keizer wil bij winst 'de schade beperken': 'Dan kan het nog'

Laatste update:

De Amsterdammers moeten het zondagmiddag doen zonder Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Mitchell Dijks. De spoeling is dun achterin bij Ajax, maar gelukkig voor Keizer kan Maximilian Wöber wel gewoon aan de aftrap verschijnen. "Ik verwacht dat hij zondag inzetbaar is, hij heeft vandaag voluit meegetraind", liet de coach weten op de persconferentie. Ook Klaas-Jan Huntelaar trainde mee met de selectie, evenals Amin Younes. Laatstgenoemde ontbrak de laatste drie wedstrijden in de selectie door een blessure, maar heeft er weer twee trainingen op zitten. Zaterdag zal duidelijk worden of Huntelaar en Younes volledig inzetbaar zijn tegen PSV.

Waar Keizer in de verdediging door de vele blessures moet passen en meten, heeft hij op het middenveld keuze te over. Frenkie de Jong dient zich nadrukkelijk aan en startte tegen FC Twente al vanuit de basis. "Je krijgt veel voetbal van hem, maar je wil ook balans", zei Keizer. "Dan moet je met elkaar voor elkaar krijgen en misschien door ingespeeld te raken op elkaar." Net als De Jong werd ook Hakim Ziyech veelbesproken de afgelopen weken. Tegen Roda JC werd de middenvelder nog uitgefloten door een deel van de eigen aanhang. "Ik heb het idee dat Ziyech vooral wordt beoordeeld als hij een keer balverlies lijdt. Hij moet vooral op zijn rendement beoordeeld worden", aldus de trainer, die een streep zette door de geopperde mogelijkheid om Ziyech als rechtsbuiten te laten te starten. "Nee, vooraf is dat geen optie."

Tegenstander PSV speelt dit seizoen niet het meest aantrekkelijke voetbal in de Eredivisie, maar pakt wel de meeste punten. "Iedere ploeg heeft zijn eigen tactiek. PSV staat compact en speelt op de counter. Wij willen de tegenstander stuk spelen en geen counters tegenkrijgen. Vooral op dat laatste gebied moeten wij nog beter worden", aldus Keizer, die nog gelooft in het kampioenschap. "Als we winnen, moeten we tot aan de winterstop de schade verder beperkt houden. Als dat lukt, dan kunnen we het zeker halen."

De trainer wil niet denken aan een nederlaag en de gevolgen die het voor zijn persoon kunnen hebben als trainer van Ajax. "Ik kijk niet vooruit, ik wil zondag winnen. De druk is hetzelfde als altijd. Maar het gat met PSV is tien punten, dan weet je dat je moet winnen."

-
Hoe eindigt Ajax - PSV?

Meer nieuws

'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
6
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
8
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
15
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
18
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
40

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties