Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax wil serieus werk maken van komst OGC Nice-middenvelder Pablo Rosario

Laatste update:

Rosario is in de afgelopen drie seizoenen uitgegroeid tot een belangrijke pion op het middenveld van Nice. Farioli raakte bij de Franse club onder de indruk van de voormalig PSV'er en onderzoekt nu dus de mogelijkheden om Rosario naar de Johan Cruijff ArenA te halen.

Onder Farioli was Rosario afgelopen seizoen vaak basisspeler. In totaal speelde de rechtspoot 2.365 minuten in dienst van de Italiaanse oefenmeester, verdeeld over 34 optredens. Farioli gebruikte Rosario als rechtsback, centrale verdediger, controleur en centrale middenvelder.

Volgens Voetbal International schijnt Rosario wel oren te hebben naar een terugkeer richting de Eredivisie. Het is nu afwachten wanneer Ajax een eerste bod neerlegt bij de leiding van Nice. Het is ook nog onduidelijk of de werkgever van Rosario wil meewerken aan een tussentijds vertrek van de middenvelder.

Farioli beschikt bij Ajax met Jordan Henderson Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic over voldoende opties voor de rol van controlerende middenvelder. Het is echter nog niet zeker of het viertal ook bij Ajax blijft. Vooral Henderson lijkt te twijfelen over een langer verblijf in Amsterdam.

Eerder al bij Ajax


Rosario maakte enkele jaren deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. Hij werd echter te licht bevonden, waarna een avontuur bij Almere City FC volgde. Via die club kwam Rosario terecht bij PSV, waarmee hij in 2018 kampioen werd en later onder toenmalig coach Mark van Bommel uitgroeide tot een vaste waarde op het middenveld.

Onder Roger Schmidt raakte Rosario, eenmalig international van Oranje, zijn basisplaats kwijt. Hierdoor koos de middenvelder medio 2021, ondanks een doorlopend contract bij PSV, voor een vierjarig contract bij Nice. In de afgelopen drie jaar kwam hij tot 113 wedstrijden, zonder daarin te scoren. Wel gaf Rosario vijf assists.

Verweij


In Kick-off van maandag 10 juni kreeg clubwatcher Mike Verweij de vraag of Nice, de oude werkgever van trainer Farioli, nog interessante spelers voor Ajax heeft. De journalist kwam vervolgens direct met Rosario op de proppen. "Bij Nice speelt Pablo Rosario, dat zou een hele logische keuze zijn."

"Rosario was een van de bepalende spelers onder Farioli, hij kent de Eredivisie en heeft bij Ajax in de jeugd gespeeld", aldus Verweij. "Ik kan het me wel voorstellen, al vind ik ook dat je als nieuwe trainer niet heel veel spelers moet meenemen van je oude clubs. Dat moet Ajax ook niet toestaan."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Vind jij Pablo Rosario een aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

Rafael van der Vaart moet hotel noodgedwongen en in badjas verlaten
1
Surrealistische beelden: oorlog tussen De Bruyne en Belgische fans
37
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
49
Live meepraten op het EK: Georgië - Portugal
24
Live meepraten op het EK: Tsjechië - Turkije
33
België wacht loodzware kraker tegen Frankrijk na teleurstellend resultaat
69

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties