Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kieft: 'Hij belichaamt alles wat voetbal is: techniek, drive, uitstraling, weergaloos!

Laatste update:

Guus schreef speciaal voor de campagne van ING en het Europees Kampioenschap het nummer In Oranje. Of dit nummer een hit gaat worden, hangt volgens hem vooral van één factor af.
"Oranje moet het gewoon ver schoppen. Er is één zinnetje waarvan ik hoop dat die opvalt: 'In Oranje klopt het hart van iedereen.' Dat gaat over het shirt dat symbool staat voor het OranjeDNA en ons allemaal samenbrengt."

Dat samenbrengen herkent Rolf ook. "Ik kijk elke wedstrijd met veel plezier. Of we nu winnen of verliezen, ik sta altijd achter Oranje en dat is echt iets wat ik samen met mijn vader heb. We kijken vaak samen en anders bellen we tijdens of na de wedstrijd. Dat is iets wat voor mij heel bijzonder is."

Missers: Welke speler kreeg rood tijdens de strafschoppenserie tegen Argentinië?

Wim heeft als enige aan tafel het voorrecht gehad om ook daadwerkelijk in het Oranje-shirt in actie te komen. "Ik vond het altijd heel bijzonder om op dat exclusieve lijstje met spelers te staan. Je had toch het gevoel dat je bij de crème de la crème hoorde. Als ik nu zelf naar Oranje kijk, wil ik altijd dat ze goed spelen zoals dat hoort bij de identiteit van ons voetbal. Dat is hartstikke moeilijk in een nationaal team, want je speelt weinig samen en hebt daardoor minder automatismen. Het OranjeDNA is voor mij aanvallend, eigenwijs en frivool."

Als Guus die identiteit beaamt, gooit Rolf een dilemma op tafel. "Stel je voor dat we wel Europees Kampioen worden, maar geen goed voetbal spelen. Zijn we dan blij of niet?" Guus: "Dat is voor één keer ook goed, haha!"

Tijdens de aflevering vertelt Wim dat Diego Maradona de beste speler is tegen wie hij ooit gespeeld heeft. "Hij belichaamt alles wat voetbal is: techniek, drive, uitstraling, weergaloos. Dat was echt een sensatie." Vervolgens vertelt hij een mooie anekdote. "Ik heb drie keer tegen hem gespeeld en hij heeft één keer wat tegen me gezegd. Ik had een ploeggenoot van hem een schop gegeven en toen kwam hij heel bestraffend naar me toe en zei hij: 'Dat moet je echt nooit meer doen.' Ik zei meteen: 'Nee, ik zal het echt nooit meer doen!' Dat was voor mij het hoogtepunt van mijn carrière, haha!"

Missers: Welke speler ontbreekt op deze teamfoto uit 2015?

De sportiviteit komt ook bij de dilemma's aan de orde: alles om te winnen of sportiviteit boven alles? De hele tafel is van mening dat alles om te winnen hoort bij het OranjeDNA. Wim zegt lachend dat er gewoon gewonnen moet worden. "Daarvoor heb je er een aantal nodig die sportiviteit opzij kunnen schuiven."

Andere dilemma's over het OranjeDNA die de revue passeren in de aflevering zijn onder meer 'individuele kwaliteit of de kracht van team', 'altijd gaan voor dominantie of counteren tegen toplanden' en 'lelijk winnen of prachtig ten onder'.

Meer lezen over de ontdekkingstocht naar het OranjeDNA? Lees erover op de
website
!

Meer nieuws

'Memphis is niet mijn spits bij Oranje, ik zou het weer met Brobbey proberen'
3
Ongemakkelijkheid spat er vanaf: Duitse tv studio gaat los op Snollebollekes
0
Pak 3x je inzet als Bart Verbruggen de 0 houdt bij Nederland-Oostenrijk!
0
'Als Weghorst de winnende maakt in de EK-finale kan ik niet helemaal blij zijn'
34
Real Madrid neemt afscheid van icoon die maar liefst 26 prijzen veroverde
18
Oranje kan beter eerste worden: 'Anders gek getikt door Duitsland en Spanje'
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties