Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kieft: 'Met zoveel afwisseling in zijn spel is hij nauwelijks af te stoppen'

Laatste update:

Kieft was vorig jaar nog kritisch op Antony, bijvoorbeeld na de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland (1-2 zege), toen de oud-spits vond dat de Braziliaan te weinig de een-tegen-een opzocht. "Maar hij wordt beter en beter", ziet Kieft. "Vorig seizoen maakte hij te weinig gebruik van zijn snelheid, maar nu in de Champions League tegen Borussia Dortmund... Er zit zoveel afwisseling in zijn spel dat hij nauwelijks meer af te stoppen is. Hij is continu dreigend, heeft snelheid, diepgang met en zonder bal, een uitstekende functionele techniek, kan binnendoor en buitenom passeren en levert prima voorzetten af."

Het valt Kieft op dat Antony bijzonder makkelijk combineert met zijn ploeggenoot Noussair Mazraoui, die achter hem speelt als rechtsback. "De natuurlijke klik die Antony heeft met Mazraoui is bijzonder", aldus de oud-international. "Dat kwam vooral tot uiting toen de Braziliaan het bij Heracles Almelo (0-0, red.) moest doen met Devyne Rensch achter zich. Dat was gelijk een stuk minder van niveau."

Een van de voorzetten van Antony werd in Dortmund binnengekopt door Sébastien Haller, die volgens Kieft 'in die situatie goed gebruik maakte van dat enorme lichaam van hem'. "In feite moet Haller maar één ding doen in dit Ajax-elftal: in het strafschopgebied rond de penaltystip staan. Meer is niet nodig om met zulke medespelers rondom hem een grote hoeveelheid kansen te krijgen. Hallers moyenne in de Eredivisie kan nog hoger gezien de tegenstand die Ajax daarin ondervindt. In de combinatie moet hij het wat simpeler houden. Soms wil hij te veel. Hij moet zich concentreren op het maken van doelpunten en fungeren als aanspeelpunt. Gewoon simpel: aannemen en kaatsen."

-

Meer nieuws

Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
11
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
66
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties