Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kieft pakt Ajax aan: 'Vooral Ten Hag, die nogal vol van zijn elftal is'

Laatste update:

Ajax begon de groepsfase van het miljardenbal uitstekend door doelpunten van Quincy Promes, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico. Kieft zag het team van Erik ten Hag 'bij vlagen' goed voetballen, maar hij vond dat er eel mis ging. "Als je jezelf op de borst klopt van: wij zijn Ajax, wij spelen mooi, avontuurlijk, dominant voetbal en vallen altijd aan, dan leg je de lat hoog en word je daar op afgerekend", aldus Kieft in de krant. "Meer dan PSV, AZ of Feyenoord."

Erik ten Hag prijst de ontwikkeling van Lisandro Martínez

Kieft vindt dat er nogal wat mankeert aan het spel van Ajax. Zo dominant als vorig seizoen ziet hij de Amsterdammers nog niet spelen. "En dat kan ook niet anders met een totaal ander middenveld. Het is het verschil tussen De Jong-Schöne-Van de Beek of Martínez-Álvarez-Promes in de middenlinie. De paradox is dat Ajax verdedigender speelt, maar tegelijkertijd defensief kwetsbaarder is geworden", stelt Kieft. "Lille OSC onderstreepte dat, hoewel het drie tot vier enorme kansen verprutste."

Lisandro Martínez maakt met zijn voetballende vermogen indruk op Kieft. "Maar Álvarez overtuigt mij niet met een doelpunt, als ik hem de rest van de wedstrijd niet zie", vervolgt Kieft, die ook kritisch is op het spel van Promes. "Hij heeft diepgang, dreiging, komt altijd in het strafschopgebied, maar in de kleine ruimte is hij beperkt. In de omschakeling gaf het trio niet thuis, ondanks hun verdedigende aard en daarom was Ajax kwetsbaar."

"Zo analyseer je Ajax, kritisch, maar heel normaal en aan de hand van wat ze zelf verkondigen. Vooral Erik ten Hag, die nogal vol van zijn elftal is en maar roept van 'wij Ajax dit' en 'wij Ajax dat'. Toch is het een utopie om te denken dat dit Ajax zo dominant kan spelen als het team van vorig seizoen", besluit Kieft.

-
Ben jij het in grote lijnen eens met Wim Kieft?

Meer nieuws

Algemeen directeur ADO Den Haag vol schaamte: 'We gaan dit keihard aanpakken'
15
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
Erik ten Hag mag mogelijk toch aanblijven als manager van Manchester United
38
Paris Saint-Germain verovert Franse beker na zware tweede helft tegen Lyon
4
Tranen bij Kroos nadat hij afscheid neemt van Real Madrid-fans in Bernabéu
20
AC Milan geeft zege in afscheidsduel Giroud en Pioli in slotfase helemaal weg
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties