Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kieft pleit voor wissel in Oranje en heeft dringend advies voor Depay

Laatste update:

Depay was dit kalenderjaar al zes keer trefzeker namens het Nederlands elftal. Tegen Oostenrijk schoot hij Oranje vanaf elf meter op voorsprong. Toch krijgt de spits veel kritiek vanwege zijn spel; ook Kieft doet een duit in het zakje. "Je kan niet elke actie onderscheidend zijn. Af en toe moet je voor de gemakkelijke oplossing gaan, niet altijd voor de moeilijkste. Vandaar dat vele balverlies. Misschien is het vanuit zijn ambitie of vanwege zijn contractsituatie of iets anders; Depay moet veel meer zijn momenten kiezen", adviseert Kieft zaterdag in zijn column voor De Telegraaf.

Kieft wijst naar Romelu Lukaku en Karim Benzema, die in het shirt van België en Frankrijk anders te werk gaan. "Die houden het simpel, vertrouwen op hun voetbalintellect, stellen zich op als aanspeelpunt, gaan op zeker en wachten op dat ene ogenblik dat onherroepelijk komt en zijn dan beslissend." Volgens Kieft zijn Depay en Weghorst eenvoudig te verdedigen, daar beide spelers het liefst in de bal komen. Hij zou daarom eerder kiezen voor Donyell Malen. De PSV-spits kwam tegen Oostenrijk als invaller binnen de lijnen en was met een assist op Dumfries belangrijk voor Oranje.

Kieft zou Weghorst vervangen door Malen, omdat Oranje met de PSV-spits meer diepgang heeft. Volgens Kieft levert dat in combinatie met Depay meer dreiging op. "Met hem erbij wordt het moeilijker voor verdedigers omdat je ze dwingt te kiezen", aldus Kieft, die benadrukt dat Weghorst niets kwalijk te nemen is. "Je krijgt wat je ziet bij hem. Hij speelt naar zijn kwaliteit en werkt zich een slag in de rondte. Of dit genoeg is voor Oranje valt te betwijfelen. Alleen lukt het het elftal nauwelijks om Weghorst in scoringspositie te brengen in het strafschopgebied van de tegenstander. Terwijl daar juist zijn kracht ligt."

De man van de wedstrijd was niet Denzel Dumfries of Frenkie de Jong

De rapportcijfers van Voetbalzone van de spelers van Oranje.Lees artikel

Depay moet volgens Kieft meer zijn tijd nemen in de wedstrijden en geen gekke dingen doen. "Want aan zijn kwaliteiten ligt het niet", stelt de oud-international, die wijst naar een actie in de 67ste minuut. "Zie dat ene balletje dat hij geeft op Malen, die daarna zo op de keeper afgaat en breed legt op Dumfries voor de 2-0 tegen Oostenrijk. Met zulke acties moet Depay zich in het toernooi spelen en niet met allerlei kansloze acties, want dat gaat linksom of rechtsom toch ten koste van zijn vertrouwen."

-

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
3
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
1
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
2
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
125

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties