Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kieft stoort zich aan Boussatta en Depay: 'Henk Fraser for President'

Laatste update:

Ook wanneer Veronica Inside na de zomer niet terugkeert op televisie, dan is het volgens Kieft goed geweest dat het programma jarenlang is uitgezonden. Toch spreekt de voormalig Oranje-international de hoop en verwachting uit dat het drietal tot elkaar komt wanneer de stof is neergedaald. "Wat nu gebeurt, met overal op te reageren en grote woorden over elkaar niet in te slikken, is juist ook de kracht van het programma en van de persoonlijkheden Derksen, Genee en Van der Gijp", aldus Kieft, die het onterecht vindt hoe Derksen onder vuur is genomen. "Volg je de inhoudelijke discussie over racisme in samenhang met Veronica Inside, dan wordt Derksen zo'n beetje verantwoordelijk gehouden voor het kwaad van de afgelopen 400 jaar, voor het racisme en de slavernij. Dat gaat natuurlijk veel te ver. Af en toe is hij recht voor zijn raap, soms onhandig in zijn uitspraken, maar een racist is Derksen zeker niet."

'Racistische' opmerking Derksen valt verkeerd: 'Schandalig dat het nog voorkomt'

Kieft noemt racisme een 'ernstig thema'. Hij zegt de gevoeligheden te begrijpen, maar liever zou hij 'de juiste mensen' wat vaker aan het woord horen. "Onafhankelijk denkers en niet de Arie Boomsma's van deze wereld. Evenals veel anderen van welk ras, kleur of geloof ook is hij eens beledigd door Derksen en Van der Gijp. Nu ziet hij z'n kans schoon om zich te profileren en op te roepen tot een advertentieboycot. Lekker opportunistisch gedrag om te proberen een programma om zeep te helpen", aldus Kieft, volgens wie de kijkers van het programma worden neergezet als 'tokkies, racisten en Wilders-stemmers'. Volgens hem komen de kijkers uit alle lagen van de bevolking. "Het is een belediging als je ziet hoe minderwaardig die worden weggezet door sommige types in de media. Wat verder te denken van het altijd verongelijkte gedrag van jongens als Edgar Davids en Dries Boussatta. Wil je een volwassen discussie over racisme voeren, dan zit je op hun inbreng niet te wachten", zegt Kieft, die maandagavond eveneens aan tafel zat in de thema-uitzending van Veronica Inside over racisme.

Kieft hoort liever Ruud Gullit of Henk Fraser aan het woord. De trainer van Sparta Rotterdam zei deze week tegenover het Algemeen Dagblad dat hij mensen op televisie ziet die zich 'overal' gekwetst door voelen. "Ze zijn slachtoffer van dit, van dat, van zus en zo. Ik kan niet tegen dat gejank", zei Fraser. Kieft kan zich goed vinden in zijn woorden: "Ik hoorde hem deze week en dacht gelijk: 'Henk for President'. Superieur, boven de situatie staand, iemand die signaleert, z'n waardigheid behoudt en twee kanten belicht. Hij draagt bij aan een gezonde discussie en laat zich niet meeslepen in dat foute polariserende kampgedrag", vervolgt Kieft, die de 'genuanceerde mening' van Fraser een verademing noemt. "Zet daar het gedrag van Memphis Depay tegenover. De man die aanzet tot een boycot van Veronica Inside door Oranje."

'Ze zijn slachtoffer van dit, van dat, ik kan niet tegen dat gejank'

Lees artikel

De spelers van het Nederlands elftal lieten op sociale media massaal weten unaniem achter de boycot te staan. "Zogenaamd", reageert Kieft. "Vertel mij hoe dat gaat met spelers onderling. Depay eist actie, aanvoerder Virgil van Dijk gaat erin mee en iedereen voelt de verplichting zich achter het statement te scharen om de groepseenheid niet te ondermijnen." Kieft gaat in op de actie van Depay, die een bewerkte foto van Johan Derksen plaatste waarop hij te zien was met een clownsneus. "Op het ogenblik dat er een serieuze discussie over racisme wordt gevoerd in Veronica Inside. Dan geef je er blijk van dat het onderwerp racisme je helemaal niet interesseert, niet boeit. Je bent dan vooral met jezelf bezig, jezelf te profileren door te polariseren in plaats van bij te dragen het in Nederland aanwezige racismeprobleem te bestrijden. Maar dat is niets nieuws voor degenen die al die filmpjes op sociale media zien die Depay post."

Ben jij het eens met Wim Kieft?

Meer nieuws

Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
16
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
8
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
15
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
8
Derksen ergert zich groen en geel aan sportverslaggever: 'Het is zo stuitend'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties