Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Kijk nou eens naar Ajax, hoe haal je het in je hoofd om dat te zeggen?'

Laatste update:

Theo van Seggelen, in het verleden jarenlang de secretaris-generaal van spelersvakbond FIFPro, luidt in gesprek met Voetbal International de noodklok over de huidige situatie. Hij is van mening dat clubs nog altijd te veel met hun eigen belangen bezig zijn: "Dan snap je echt totaal niet wat hier aan de hand is, dan leef je in een droomwereld. Dit gaat nu al wereldwijd tien-, twintig-, dertigduizend banen kosten in het voetbal", vertelt hij.

"Kijk nou eens naar Ajax, hoe haal je het in je hoofd om te zeggen: "Wij spelen gewoon niet meer..."? En wat dan als de onderste laag wél wil doorspelen? Dat maakt Ajax niets uit, want zij bepalen het zelf wel. De rest zoekt het maar uit. Nou, dat schiet lekker op", gaat hij verder. Van Seggelen denkt dat de Amsterdammers er, net als AZ en PSV, van uitgaan dat zij de ontstane crisis wel zullen overleven: "Alsof je alleen op de wereld bent. Zelfs clubs onderin die zo kortzichtig zijn dat ze denken dat ze met deze stand niet degraderen en ook wel willen stoppen. Alsof dat er nu ook maar een beetje toe doet."

De voormalige vakbondsman voorziet echter grote problemen en wijst onder meer op de mogelijke instorting van de transfermarkt. Als de grote clubs minder geld uittrekken om spelers aan te kopen, zullen de Nederlandse clubs hier met name de nadelen van ondervinden: "We weten toch allemaal dat vrijwel alle clubs in Nederland een begroting hanteren waarbij een tekort wordt ingecalculeerd en aangevuld met de jaarlijkse verkopen? Het transfersysteem is dus erg belangrijk."

Van Seggelen vreest dat als de ergste problemen rondom de coronacrisis zijn opgelost, het gat tussen de Europese top en de rest alleen maar groter zal worden: "Daar is namelijk cash na de crash, geld van eigenaars, geld afkomstig uit vreemde verdelingen die allang gaande waren." Hij vraagt de clubs daarom solidariteit ten opzichte van elkaar te tonen: "Voetbal is in essentie een sport die de hele wereld heeft veroverd. Niet een gesloten bedrijfstak waar enkelen veel geld mee moeten verdienen. Maar wie heeft het daarover? Ik hoop echt dat er een kentering komt, maar nu lijkt het ieder voor zich."

Ben jij het eens met Theo van Seggelen?

Meer nieuws

KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax opgenomen
0
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
6
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
46
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties