Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Klaassen en Blind verdienen aan voorkennis over wissel van Onana'

Laatste update:

Er werd donderdag vroeg in de avond via verschillende media duidelijk dat Ten Hag van plan is om Onana voor de finale van de TOTO KNVB Beker te passeren ten faveure van Stekelenburg. "Weet je wat het gekke is? Wij kwamen er vanmiddag (donderdagmiddag, red.) al achter dat Onana gewisseld zou worden", vertelt Genee in het praatprogramma. "Er is een spel dat heet Sorare, heel ingewikkeld. Maar dat is een soort voetbalfantasyspel met plaatjes en NFT's."

Sorare is een zogenaamd blockchainspel, waarin digitale kaarten van voetballers gekocht of verdiend kunnen worden. Daarmee kun je niet alleen spelletjes fantasy football spelen, maar ook speculeren en cryptovaluta verdienen. Topspelers zijn - evenals in bijvoorbeeld FIFA Ultimate Team - relatief duurder, waardoor de beste manier om winst te maken is om te gokken op relatief onbekende spelers, hen door te verkopen en daardoor steeds betere transfers te kunnen doen. Zo zal Stekelenburg tot donderdagmiddag relatief goedkoop zijn geweest, omdat hij dit seizoen wegens blessureleed nog niet speelde en Onana de eerste keuze was.

"Davy Klaassen en Daley Blind spelen dat en als je live meespeelt, kun je bitcoins en geld winnen. Zij hadden allebei Onana er onmiddelijk uitgehaald voor dit weekend en Stekelenburg gekocht. Dat kan geld opleveren als hij dit weekend speelt en goed speelt", vertelt Genee. De presentator van Vandaag Inside benadrukt dat het 'niet geheel duidelijk' is om het in dit geval om gokken gaat, omdat er voor dergelijke gevallen nog geen regelgeving bestaat.

"Dat is verboden, want dat is voorkennis. Het is zo naïef van die jongens, want het is een spelletje en je mag als voetballer niet gokken op je eigen wedstrijden. Dit is gewoon voorkennis, dat is strafbaar", oordeelt Johan Derksen. De analist begrijpt overigens wel dat Ten Hag Onana gaat passeren voor de bekerfinale tegen PSV. "Ik hoop dat Stekelenburg wel een paar ballen tegenhoudt. Onana heeft minachting getoond naar het publiek. Dat doe je niet."

Meer nieuws

PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
13
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
13
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
26
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
357
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties