Klaassen en Dilrosun zijn goud waard; Dortmund redt punt met tien man

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1-1
Met Joshua Brenet voor het eerst in de basis kende Hoffenheim een prima begin van de wedstrijd, maar pas na negentien minuten kreeg men een eerste serieuze kans. Roman Bürki hield Leonardo Bittencourt van scoren af. Ook Andrej Kramaric was dicht bij een treffer, maar de spits mikte over. Na 44 minuten was het wel raak voor Hoffe: Joelinton schoot vanaf een meter of vijftien droog binnen. In de tweede helft leek Hoffenheim via Kramaric op 2-0 te komen, maar dat feestje ging vanwege buitenspel niet door. Dortmund hoopte nog wat terug te kunnen doen, maar na de rode kaart voor Abdou Diallo leek men zich geen illusies meer te hoeven maken. Toch werd het nog 1-1: Christian Pulisic schoot binnen na een lage voorzet van Marco Reus.

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 1-3
Wout Weghorst had zich waarschijnlijk een andere eerste helft voorgesteld. Roland Sallai zette de bezoekers na zeven minuten op 0-1 en na twintig minuten werd het 0-2. Koen Casteels keerde de strafschop van Nils Petersen, maar was kansloos bij de rebound. Max Arnold en Jerome Roussillon kregen hierna kansen om wat terug te doen, maar Freiburg hield stand. In de tweede helft gooide Freiburg het duel in het slot met de 0-3 van Mike Frantz. Admir Mehmedi deed na voorbereidend werk van Weghorst nog wat terug, maar verder kwamen die Wölfe niet meer. Weghorst bleef negentig minuten staan en Paul Verhaegh en doelman Mark Flekken bleven op de bank zitten.

Hertha BSC - Mönchengladbach 4-2
Hertha kreeg in de beginfase een uitgelezen kans om op 1-0 te komen, maar Ondrej Duda miste voor open doel. Hierna kregen Salomon Kalou en Vedad Ibisevic mogelijkheden, maar die wisten zij niet te benutten. Na 29 minuten was het alsnog raak, maar dan wel aan de andere kant: Thorgan Hazard benutte een strafschop. Via een kopbal van Ibisevic werd het 1-1 en Valentino Lazaro scoorde de 2-1 na een voorzet van Javairo Dilrosun. In de tweede helft liepen de hoofdstedelingen verder weg: Ibisevic tikte binnen na een voorzet van Kalou en Duda maakte er 4-2 van. Tussendoor had Alassane Pléa gescoord voor Borussia Mönchengladbach. Bij Hertha viel Derrick Luckassen na 86 minuten in voor Duda.

FC Augsburg - Werder Bremen 2-3
Met Klaassen in de basiself begon Bremen prima aan de wedstrijd tegen het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw. De groenhemden werkten een uitstekende eerste helft af en namen na ruim een halfuur voetballen de leiding. Florian Kainz bracht de bal vanaf de linkerflank voor, waarna Max Kruse raak kopte. Via Maximilian Eggestein verdubbelde Werder zijn voordelige marge vervolgens, maarJa-Cheol Koo deed nog in de eerste helft wat terug. De thuisploeg kwam vervolgens furieus uit de kleedkamer: Philipp Max tekende vrijwel onmiddellijk voor de 2-2, door op aangeven van Caiuby raak te volleren. Beide teams hielden elkaar daarna lang in evenwicht, maar via Klaassen trok Werder de zege een kwartier voor tijd toch nog uit het vuur. De voormalig Ajacied kon van dichtbij simpel binnentikken na een afschuwelijke keepersfout.

Denk jij dat Hertha BSC in de top vijf eindigt?