Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Klaassen lacht na besluit Ten Hag: 'Nee, nee, nee. Nee, ben ik niet blij mee'

Laatste update:

"Ik zorg dat ik klaar ben als ik erin moet. Ik speel ook liever, maar uiteindelijk bepaalt de trainer", aldus Klaassen, die zijn invalbeurt leek op te luisteren met een doelpunt. Bij een 0-1 achterstand kwam hij tot scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Op de videobeelden leek Klaassen gelijk te staan met Mark van der Maarel toen hij werd bediend door Edson Álvarez, maar het vlagsignaal van de grensrechter bleef staan nadat videoscheidsrechter Clay Ruperti de beelden had bekeken. "Dat zien die gasten in Zeist toch ook?", vraagt Klaassen zich hardop af.

Omdat de marge tussen beide spelers binnen tien centimeter lag, werd de beslissing van de arbitrage op het veld niet overruled. In dit geval stonden Van der Maarel en Klaassen echter op de vijfmeterlijn, waardoor de beelden uitsluitsel verschaften. "Oké, die regel snap ik als er geen lijnen zijn en je het niet kunt zien. Maar je ziet hier toch die witte lijn? Ik denk: gebruik gewoon je gezonde verstand en dan zie je het. Maar dit zijn misschien de regeltjes die de mensen daar moeten volgen. Ik vind de VAR een goed ding, maar als het zo duidelijk is..."

Jan Joost van Gangelen verklaart afgekeurde Ajax-goal: 'Een bezopen regel'

ESPN legde uit waarom het doelpunt van Davy Klaassen werd afgekeurd.Lees artikel

Ajax hoopte de wedstrijd te winnen zodat de club zondag tegen AZ voor eigen publiek kampioen kan worden, verzekert Klaassen. "Dat was wel de insteek. Maar dat was niet altijd te zien vandaag." Met name in de eerste helft was het spel volgens hem ondermaats. "Ik vond dat we ons daarin een beetje lieten piepelen door Utrecht. Ze komen hier om te vechten, dat is ook een beetje hun voetbal. Daar moeten wij ons tegen wapenen met voetbal, maar we moeten er ook tot een zekere hoogte in mee en ook die strijd leveren."

Ook trainer Erik ten Hag is niet blij met het spel van Ajax in de eerste helft. "De eerste helft was onder ons niveau. Dat had twee oorzaken: de organisatie stond niet goed en we hadden een slechte instelling", analyseert hij. "Na het vieren van de bekerwinst moet je de knop weer omzetten. Dat gaat niet op 99 procent. Dan gaan we lopen klagen en dat moeten we niet doen. We moeten duels winnen, geconcentreerd voetballen en de goede keuzes maken. In de tweede helft heb ik wél een heel goed Ajax gezien."

De oefenmeester wordt tot slot gevraagd naar de opmerking van Klaassen over zijn reserverol. Dat Klaassen geen behoefte heeft aan rust, zegt Ten Hag weinig. "Dat mag, maar niemand heeft een garantie op een basisplaats. Wij hebben meer dan elf basisspelers. Zo doen we dat. Als spelers die veel op de bank zitten hun potentie laten zien op trainingen, dan moeten ze ook kansen krijgen." Klaassen verving Kudus in minuut 56. Hij begon voor het eerst sinds 21 februari (4-2 zege op Sparta Rotterdam) als reservespeler in de Eredivisie.

-

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties