Klavan bezorgt Liverpool diep in blessuretijd goede start van 2018

Klopp moest het op Turf Moor nog doen zonder aankoop Virgil van Dijk. De Oranje-international was maandag nog niet speelgerechtigd voor zijn nieuwe club. Ook Mohamed Salah en Philippe Coutinho waren er niet bij tegen Burnley. Het tweetal ontbrak door blessureleed. Zonder de twee grote namen had Liverpool het niet makkelijk tegen de nummer zeven van de Premier League. Creativiteit ontbrak bij de bezoekers en het team van manager Sean Dyche, dat dit seizoen al tien keer de nul wist te houden, bleef eenvoudig overeind. De thuisploeg had de wedstrijd onder controle en kreeg nog de beste kansen om op voorsprong te komen. De pogingen van Ashley Barnes en Scott Arfield waren echter niet goed genoeg om Simon Mignolet te verrassen.

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Ook na de thee was het spelbeeld onveranderd: Liverpool had de bal en Burnley hield eenvoudig tegen. Een uur lang wisten the Reds het doel van keeper Nick Pope amper te vinden. Toch kwam Liverpool op voorsprong. Het was Sadio Mané die met een geniale ingeving zijn ploeg over het dode punt hielp. De aanvaller pikte een voorzet op aan de rand van het strafschopgbied, draaide zich vrij en knalde de bal hard en onhoudbaar tegen de touwen. De opluchting was van het gezicht van Klopp af te lezen. Het was alweer het vijfde doelpunt in de laatste vier wedstrijden waarbij Mané betrokken was.

Met nog een half uur op de klok had Burnley genoeg tijd om de achterstand weg te werken. De ploeg van Dyche liet zich aanvallend meer zien en kreeg een aantal goede mogelijkheden, terwijl Pope aan de andere kant van het veld zijn ploeg een paar keer op de been hield. Vlak voor tijd was het Burnley dat via Jóhann Berg Gudmundsson die van dichtbij de 1-1 binnenkopte. Hij dook op bij de tweede paal en liet Mignolet kansloos. Zodoende leek Burnley een punt over te houden aan de ontmoeting met de nummer vier van Engeland, maar het zou anders lopen. In de vierde minuut van blessuretijd maakte Ragnar Klavan de winnende. Een vrije trap kwam op het hoofd van Dejan Lovren, waarna Klavan bij de tweede paal de overwinning veiligstelde.

Leicester City - Huddersfield Town 3-0
In het natte en winderige King Power Stadium maakte geen van beide teams een hongerige indruk in de eerste helft. Zo nu en dan liet het team van Claude Puel wat zien, maar overtuigend was het niet. In de tweede helft trokken the Foxes het duel naar zich toe. In de 53e minuut bracht Marc Albrighton de bal terug in het strafschopgebied, waar Riyad Mahrez in één keer raak schoot. Zeven minuten later wipte Islam Slimani de 2-0 over Jonas Lössl, na een heerlijke pass van Mahrez. Huddersfield had in aanvallend opzicht amper iets in te brengen en incasseerde ook nog de 3-0 van Albrighton. Zodoende kwam er een einde aan een reeks van vier duels zonder nederlaag. Voor Leicester City, waar Adrien Silva in de uiterste slotfase inviel, is het de eerste zege sinds 13 december.

Stoke City - Newcastle United 0-1
Het team van Rafael Benítez had in de eerste helft het betere van het spel, maar dat vertaalde zich niet in doelpunten. Ciaran Clark had na een half uur spelen de grootste kans, maar hij schoot de bal op onbegrijpelijke wijze in de tribunes. Na de pauze was het opnieuw Newcastle dat goed speelde en nadrukkelijk naar een openingsdoelpunt zocht. De verdiende treffer viel pas in de 73e minuut: Charlie Adam verloor de bal aan Jacob Murphy, die oprukte en een heerlijke pass aan Ayoze Pérez verstuurde. De Spanjaard prikte de winnende treffer binnen. Het was daarna nog aan Karl Darlow te danken dat een inzet van Mame Biram Diouf niet de 1-1 betekende. Erik Pieters stond 71 minuten binnen de lijnen; hij werd vervangen door Saido Berahino.