Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kluivert: 'Ik wil de beste speler van de wereld worden'

Laatste update:

Kluivert jr. erkent in een interview met the Guardian dat hij vaak wordt vergeleken met zijn pa en stelt dat 'ieder voordeel zijn nadeel heeft en andersom': "Het brengt veel aandacht en verwachtingen met zich mee. Het legt een bepaalde druk op mijn schouders, maar gelukkig ben ik nooit nerveus. Hoewel: alleen toen ik voor de tweede keer op moest voor mijn rijexamen. Maar ik ben nooit nerveus als ik voetbal", aldus de international van Oranje Onder-19, die nooit heeft overwogen om zijn voornaam op de achterkant van zijn shirt te laten zetten om zo het gewicht van zijn achternaam enigszins weg te nemen.

VIDEO | Ondertussen staat AFC Ajax in de 'mini-Klassieker' bij rust al met 3-0 voor tegen Feyenoord Rotterdam! 👀

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 20 mei 2017

"Ik ben er trots op dat ik zijn achternaam draag en het is mijn ambitie om die naam nog beroemder te maken. Dat is wat ik nu probeer te doen. Het is ook niet zo dat ieder kind van een goede voetballer hetzelfde pad bewandelt als zijn vader. Je moet geluk hebben met je fysiek en dat je de juiste instelling hebt", aldus Kluivert, die benadrukt dat hij een heel ander type is dan zijn vader was op het voetbalveld. "Ik ben kleiner, sneller en beweeglijker." En waar Patrick een doelpuntenmaker pur sang was, daar zegt Justin ook veel waarde te hechten aan assists.

"Maar hopelijk kan ik net als mijn vader in mijn eerste Europese finale scoren", glimlacht hij. "De treffer van mijn vader was niet moeders mooiste. Hij tikte de bal binnen met de punt van zijn schoen. Maar lelijke doelpunten tellen ook. Het was een doelpunt van een goalgetter, hij moest zich er echt voor strekken." Waar Kluivert sr. een 'echte goalgetter' was, daar is junior zoals bekend een buitenspeler. Hij zegt dat hij de adviezen van zijn pa ter harte neemt, maar dat hij zich op voetbalgebied met name spiegelt aan spelers als Cristiano Ronaldo.

"Hij speelt op dezelfde positie als ik. Ik bewonder niet alleen zijn kwaliteiten, maar ook zijn mentaliteit. Hij leeft echt voor het voetbal. Hij heeft al zoveel bereikt. Ik heb eens een documentaire van hem gezien en dacht toen gelijk: 'ik wil zoals hij worden'." Talent is één, maar een goede instelling is minstens net zo belangrijk, weet Kluivert: "Bij PSV staat er op een billboard bijvoorbeeld: 'hard werken verslaat talent, als talent niet werkt'. Het is mijn wens om de beste speler in de wereld te worden. Je moet je iedere keer weer laten zien. Ik meen het echt en zal er alles voor doen", besluit Kluivert.

FOTOSPECIAL 📷 | Verrassend feitje van de dag: toen AFC Ajax in februari 2012 won bij Manchester United, had Dico Koppers...

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 20 mei 2017

-
Denk jij dat Justin Kluivert in de basis staat tegen Manchester United?

Meer nieuws

'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
2
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
3
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
28
Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
11
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
22
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties