Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Knullig eigen doelpunt Verschueren wordt Sparta niet fataal tegen RKC

Laatste update:

RKC begon in het Mandemakers Stadion in een andere formatie dan in het met 4-1 verloren duel met Ajax van vorige week. Waar tegen de Amsterdammers werd gekozen voor vijf verdedigers, stelde Henk Fraser tegen Sparta weer slechts vier man op in de achterste linie. Dat betekende dat Julian Lelieveld weer op de bank begon. Chris Lokesa was op het middenveld zijn vervanger.

Jeroen Rijsdijk voerde vier wijzigingen door ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-2). Bart Vriends keerde terug van een blessure en vormde een centraal duo met Mike Eerdhuijzen. Zij vervingen Rick Meissen en Tijs Velthuis. Verder startten Django Warmerdam en Metinho in plaats van Jonathan de Guzman en Tobias Lauritsen.

RKC en Sparta waren vanaf het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd en beide ploegen kwamen tot kansen. Al in de tweede minuut kreeg Charles-Andreas Brym een levensgrote mogelijkheid, maar de Canadees zag zijn inzet op de paal belanden.

Waar de beginfase vooral voor Sparta was, leek RKC in het tweede deel van de eerste helft sterker te worden. Zo werd Lokesa gevaarlijk uit de omschakeling, maar hij faalde de bal tussen de palen te plaatsen. Uiteindelijk gingen de ploegen met een 0-0 tussenstand rusten.

Na de theepauze sloeg RKC al snel toe, al dan niet met wat geluk. Een corner vanaf de linkerkant leek tot niets te leiden, maar Mats Seuntjens bracht de bal opnieuw in. Zijn voorzet werd door Verschueren onbedoeld achter Nick Olij gekopt: 1-0.

Na de openingstreffer gingen de Spartanen op zoek naar een gelijkmaker en die zou er uiteindelijk ook komen. Dat deden ze wel tegen tien man, aangezien Roemeratoe in de 75ste minuut de rode kaart ontving vanwege een harde overtreding op Djevencio van der Kust.

Enkele minuten later zou Sparta langszij komen. De Rotterdammers kregen een strafschop van scheidsrechter Stefan de Groot vanwege een overtreding in het zestienmetergebied op Camiel Neghli. Kitolano benutte de buitenkans: 1-1.

Met een man minder kon RKC niet veel meer dan tegenhouden en het was dus ook vooral Sparta dat richting het einde van de wedstrijd gevaarlijk werd. Een doelpunt werd er niet meer gemaakt, waardoor RKC en Sparta beiden een punt konden bijschrijven.

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
5
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties