Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Knullige penaltymisser Santiago Gimenez deert Feyenoord niet tegen RKC

Laatste update:

Arne Slot kon weer vanaf de eerste minuut beschikken over Luka Ivanusec, die sinds de enkelblessure die hij in september tegen Celtic had opgelopen niet meer in de basis was gestart. Door zijn rentree in de basiself zakte Calvin Stengs een linie terug. Ramiz Zerrouki leek op de bank te beginnen, maar startte toch omdat Mats Wieffer vanwege ziekte helemaal ontbrak in de wedstrijdselectie.

Meer: Alireza Jahanbakhsh had bijna voor een andere topclub dan Feyenoord gespeeld

RKC begon het duel met flink wat wijzigingen ten opzichte van het met 3-2 verloren bekerduel met FC Utrecht. Jeffrey Bruma, Patrick Vroegh, Raz Meir en Daouda Weidmann begonnen op de bank, terwijl Kevin Felida helemaal niet bij de wedstrijdselectie zat. Daardoor was er wel een basisplek voor Julian Lelieveld, Aaron Meijers, Godfried Roemeratoe, Denilho Cleonise en Filip Stevanovic.

Feyenoord domineerde in de openingsfase en kreeg kansen om als eerste te scoren. Zo bracht doelman Mark Spenkelink, die zijn Eredivisie-debuut maakte, redding op pogingen van Gimenez en Quilindschy Hartman, en schoot de Mexicaanse spits even later naast.

Het was echter RKC dat halverwege het eerste bedrijf de score opende. De Waalwijkers schakelden goed om nadat ze de bal hadden veroverd op de eigen helft. Denilho Cleonise werd vervolgens weggestuurd, draaide naar binnen en schoot in de korte hoek raak: 1-0.

Heel lang kon de thuisploeg echter niet van de voorsprong genieten. In de 35ste minuut kwam Feyenoord namelijk op 1-1, via Timber. Via een RKC'er vond hij de bal plotseling voor zijn voeten en schoot hij uit de draai via de binnenkant van de paal raak.

Het kon nog mooier worden voor de bezoekers, toen ze vlak voor rust een strafschop kregen. Adewoye beging een overtreding op de doorgebroken Gimenez en kreeg rood. De Mexicaan mocht vanaf elf meter aanleggen, maar faalde hopeloos: zijn panenka ging over.

In de tweede helft ging Feyenoord alsnog vol op jacht naar de gelijkmaker, maar steeds was de uitstekend keepende Spenkelink een sta-in-de-weg. Ook na ruim een uur spelen, toen hij zowel een afstandsschot van Alireza Jahanbakhsh als de rebound van Dávid Hancko stopte. De daaropvolgende corner leverde echter alsnog de 1-2 op: de uithaal van Zerrouki belandde op de paal, maar in de rebound tikte Nieuwkoop binnen.

Vervolgens was Feyenoord dichter bij de 1-3 dan RKC bij de 2-2. Stengs leek die 1-3 vlak voor tijd ook te maken, maar vanwege buitenspel werd de treffer afgekeurd. Toch trok Feyenoord de zege over de streep.

Eredivisie
RKC Waalwijk
1 - 2
Feyenoord

Meer nieuws

Pak 50x je inzet als FC Twente zondag wint van PEC Zwolle!
0
VZ Kort: PEC Zwolle heeft eerste transfervrije zomeraanwinst binnen
77
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
7
Thomas Tuchel gaat definitief niet verder als trainer van Bayern München
36
Clubtopscorer uit de Eredivisie vertrekt voor 'niet te weigeren bod' naar Azië
9
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
45

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties