Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB begrijpt frustratie bij Ajax: 'We zijn er al langer mee bezig'

Laatste update:

Uit cijfers van Opta blijkt dat er in de geschiedenis van de Europa League slechts één wedstrijd gespeeld is met een kortere zuivere speeltijd dan bij Getafe - Ajax: het duel tussen Austria Wien en Ahtletic Club op 3 december 2009 (met 40 minuten en 8 seconden aan zuivere speeltijd). Zo duurde het bij het frustrerende duel voor Ajax meer dan vijf minuten voordat de bal weer in het spel was vanaf het moment dat Getafe de 1-0 op het scorebord had gezet. De scheidsrechter gaf in de eerste helft echter slechts drie minuten blessuretijd.

De KNVB begrijpt de frustratie van Ajax en staat open voor veranderingen. "Het is alleen niet eenvoudig", zegt De Jong tegenover Voetbal International. "Je kan niet zeggen: we gaan naar negentig minuten zuivere speeltijd, dat houdt geen enkele speler namelijk vol. Maar er zijn tussenvarianten mogelijk, bijvoorbeeld door eerst de extra tijd effectief te maken. Daar staan wij open voor."

Het vraagstuk over zuivere speeltijd houdt de KNVB al langer bezig. "In het pupillenvoetbal tot en met 12 hebben we al een boel ingevoerd. Werken met tijdstraffen na het krijgen van een kaart, de self-pass, indribbelen in plaats van ingooien, doorwisselen", somt De Jong op. "Maar eerst moeten we gegevens verzamelen, zodat je een eventueel verzoek aan de IFAB goed kan onderbouwen. Als je het in de juiste vorm giet en met een goed onderbouwd voorstel komt zou ik niet weten waarom een experiment rond zuivere speeltijd niet zou kunnen."

Wereldvoetbalbond FIFA heeft echter minder trek in nieuwe spelregels: de bond stelt dat er tot en met het WK in Qatar eind 2022 alleen nog wordt gewerkt aan het doorontwikkelen van de VAR. "Daarom zal het niet eerder dan het seizoen 2023/24 zijn tot we überhaupt kunnen testen met zuivere speeltijd in het betaald voetbal", zegt De Jong.

-
Zou het voetbal beter worden van zuivere speeltijd?

Meer nieuws

Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
9
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
3
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
15
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties