Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB bevestigt aanstelling Ronald Koeman als bondscoach

Laatste update:

"Ik kijk uit naar de nieuwe samenwerking", reageert Koeman op zijn aanstelling. "Een kleine anderhalf jaar geleden ben ik bepaald niet uit onvrede bij het Nederlands elftal vertrokken. Mijn verblijf voelde goed, de resultaten waren goed en de klik met de internationals was goed. We gaan straks op die ingezette weg verder. Dat staat vast voor mij."

De KNVB klopte ruim twee weken geleden voor het eerst aan bij Koeman, die tussen 2018 en 2020 ook al de bondscoach was van het Nederlands elftal. Volgens De Telegraaf waren enkele prominente internationals van Oranje al voor de daadwerkelijke aanstelling op de hoogte gebracht van de beslissing om weer in zee te gaan met de in oktober bij Barcelona ontslagen Koeman.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Bronnen rondom het Nederlands elftal bevestigden aan De Telegraaf dat bij een groot deel van de spelersgroep van Oranje de wens leefde om Koeman terug te halen als opvolger van Van Gaal. Laatstgenoemde, die zondag wereldkundig maakte dat hij wordt behandeld voor prostaatkanker, liet in december al weten aan zijn spelers en de top van de KNVB dat hij na het WK in Qatar zal stoppen als bondscoach.

De mededeling van Van Gaal was voor de KNVB aanleiding om haast te maken met diens opvolging. Wat voor de kersverse bondscoach pleitte is dat spelers als Virgil van Dijk, Memphis Depay, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum hem hoog hebben zitten en open stonden voor een hernieuwde samenwerking bij Oranje. Koeman haalde in zijn eerste periode als bondscoach de finale van de Nations League, terwijl daarnaast een ticket voor EURO 2020 in de wacht werd gesleept. Koeman maakte het uitgestelde EK overigens niet mee, omdat hij in augustus bij zijn droomclub Barcelona tekende.

Maandag werd duidelijk dat de KNVB Koeman ziet als stand-by-vervanger, mocht Van Gaal niet fit genoeg zijn om Oranje op het WK te coachen. Van Gaal beschikt met Danny Blind en Henk Fraser over twee assistenten die de benodigde diploma's hebben om eventueel als hoofdcoach van Oranje op te mogen treden op het WK, maar de KNVB ziet dat naar verluidt niet zitten. Blind en Fraser zouden niet 'de autoriteit' hebben om Oranje op een groot toernooi te leiden. Mocht Van Gaal niet fit genoeg zijn, dan zal Koeman dus voortijdig beginnen. De KNVB had de onderhandelingen reeds versneld en heeft Koeman naar nu blijkt dus definitief binnen.

Koeman wist overigens tot zondag ook niet dat Van Gaal ernstig ziek is. De in oktober bij Barcelona ontslagen coach sprak al met de voetbalbond over zijn nieuwe technische staf. Totdat Koeman in de zomer van 2020 plots bij Oranje vertrok waren Dwight Lodeweges en Ruud van Nistelrooij zijn assistenten bij het Nederlands elftal.

Verstandige keuze van de KNVB?

Meer nieuws

Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
1
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
7
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
9
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
16
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties