Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB bevestigt vertrek van bondscoach Hiddink

Laatste update:

"Ik vind het jammer dat het zo gelopen is. Ik vond het een eer om weer bondscoach te zijn van het Nederlands elftal en ik wens mijn opvolger, de staf en de selectie alle succes op weg naar het EK in Frankrijk", aldus Hiddink, die na het WK van vorig jaar zomer het stokje overnam van huidig Manchester United-manager Louis van Gaal.

Onder Hiddinks leiding speelde Nederland tien interlands. Er werd verloren van Italië, Tsjechië, IJsland en Mexico en dat gebeurde allemaal in de eerste vijf wedstrijden. Alleen Kazachstan bleek een te nemen horde voor de nationale ploeg. De druk stond er vervolgens flink op toen Oranje in november aantrad tegen Letland, maar de 6-0 overwinning bracht weer even wat rust in de tent. Daarna kwam de ploeg vijf maanden niet in actie.

In maart ging het bijna mis tegen Turkije, maar werd het toch nog 1-1 en hield Hiddink stand. Diezelfde maand won Oranje verrassend met 2-0 van Spanje in vriendschappelijk verband. Toch stak de kritiek snel weer de kop op in de maand juni. Nederland verloor het oefenduel met de Verenigde Staten met 3-4, nadat er eerst nog een voorsprong van 3-1 was genomen. De week erop won Oranje weliswaar van Letland (0-2), maar de kritiek bleef toch aanhouden.

Hiddink heeft nu dus de eer aan zichzelf gehouden. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen zegt het vertrek van de coach te betreuren: "Helaas waren de resultaten van het werk van Guus niet voor iedereen meteen zichtbaar, we danken Guus voor zijn inzet." Dat assistent Danny Blind per direct de nieuwe coach wordt, lijkt nog niet vast te staan. De KNVB laat weten dat men zich 'over de invulling van de ontstane vacature' zal beraden.

Meer nieuws

Driessen heeft helder advies voor Ajax over Henderson: 'Wegwezen met die kerel!'
4
Sven Mislintat kwam keiharde belofte niet na bij Ajax: 'Dat is wel schrikken'
13
Moet Feyenoord Excelsior zondag een handje helpen? 'Nee, natuurlijk niet'
10
Driessen onthult: 'Bij Ajax is Ten Hag nog altijd de absolute droomkandidaat'
4
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie: Roda JC - NAC Breda
3
Vitesse lijkt definitief verlost van Russische inmenging: 'Dat is zeer positief!
59

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties