Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB duidelijk over penalty Feyenoord: 'VAR had moeten ingrijpen'

Laatste update:

"Ook wij zijn van mening dat het geen penalty had moeten zijn en dat de VAR had moeten ingrijpen", vertelt een woordvoerder van de KNVB. De voetbalbond, dat de situatie maandag heeft geëvalueerd, geeft alleen geen uitleg waarom Gözübüyük niet door Van Boekel naar de zijlijn werd geroepen om het moment nogmaals terug te kijken. Mauro Júnior kreeg de bal van dichtbij uiterst ongelukkig op de elleboog geschoten door Jens Toornstra, waarna Gözübüyük onverbiddelijk naar de stip wees.

PSV is blij met de reactie van de KNVB. "Goed dat de KNVB beide fouten toegeeft", reageert technisch directeur John de Jong in gesprek met Omroep Brabant. "Hierdoor is een spannende titelstrijd in de kiem gesmoord. We betreuren nog steeds dat de scheidsrechter ons na afloop van de wedstrijd geen uitleg wilde geven over dit cruciale moment."

Door het gelijkspel tegen Feyenoord bleef de achterstand op Ajax op de Eredivise vier punten. De Amsterdammers kunnen zich woensdagavond in het thuisduel met SC Heerenveen verzekeren van het kampioenschap. Roger Schmidt verscheen zondagavond begrijpelijkerwijs furieus voor de camera van ESPN. De trainer van PSV neemt het Gözübüyük zéér kwalijk dat de scheidsrechter na het geven van de beslissende penalty tegen Feyenoord niet zelf de beelden ging bekijken. "Het was een hele goede voetbalwedstrijd, aan het eind beslist door de scheidsrechter", aldus de coach.

Schmidt bevestigde vervolgens dat hij niet meer met Gözübüyük sprak. "Nee, het was niet mogelijk om contact te krijgen met de scheidsrechter. Het is ook niet nodig. Er zijn nu zes officials betrokken bij het leiden van een wedstrijd en ze zijn niet in staat om in minuut 94 in een bepalende wedstrijd de juiste beslissing te nemen. Dat is ongelooflijk voor mij." Ook Mario Götze liet zijn frustratie na afloop de vrije loop. "Ik heb de beelden wel bekeken", zei Götze na een diepe zucht. "Ik kan het niet begrijpen dat hij hier een penalty voor geeft. Ik kan het gewoon níet begrijpen." Net als zijn trainer Roger Schmidt was Götze boos dat de arbiter niet zelf ging kijken. "Daar neemt hij niet eens de moeite voor. Als hij was gaan kijken, zou hij zelf ook hebben gezien dat het nooit een penalty kon zijn."

Verkeerde buitenspellijn
Ook bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht ging er volgens de KNVB iets verkeerd. "Daar werd de buitenspellijn door de VAR (Bas Nijhuis, red.) verkeerd getrokken en het doelpunt van Gervane Kastaneer ten onrechte afgekeurd. Dat vinden we heel vervelend voor PEC Zwolle", zegt de voorlichter. Bij het betreffende moment op slag van rust trok Nijhuis de buitenspellijn bij Djevencio van der Kust, terwijl deze bij collega Mike van der Hoorn getrokken had moeten worden, die op gelijke hoogte stond met Kastaneer.

Eredivisie
Feyenoord
2 - 2
PSV

Meer nieuws

Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
13
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
37
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
6
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
19
PSV is erg geïnteresseerd en wil mogelijk zakendoen met Bayern München
6
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties