Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

CONMEBOL introduceert nieuwe kleur kaart op Copa América 2024

Laatste update:

De regel dat teams een extra wissel mogen doorvoeren bij een hoofdblessure, is al internationaal ingevoerd. De roze kaart zelf is nieuw. Wanneer een speler een hoofdblessure heeft opgelopen, toont de scheidsrechter de roze kaart.

De roze kaart geldt als bevestiging dat een team een extra wissel mag doorvoeren, bovenop het al toegestane maximum van vijf. Een wissel bij een hoofdblessure geldt als 'witte wissel', wat inhoudt dat die niet wordt meegerekend bij de optelsom van alle wissels tijdens een wedstrijd. Dit verandert niet tijdens de Copa América.

De roze kaart brengt echter wel een opvallende nieuwe regel met zich mee. Niet alleen het team dat de roze kaart krijgt mag een 'witte wissel' inzetten, maar ook de tegenstander. De CONMEBOL wil daarmee dat de eerlijkheid van het spel gegarandeerd wordt.

Op deze manier wordt sneller voorkomen dat een team een hoofdblessure veinst, om zo op een onrechtmatige manier toch nog een extra wissel te krijgen.

De teamarts moet binnen 24 uur na het inzetten van de roze kaart een gedetailleerd rapport uitbrengen over de toestand van de aan zijn hoofd geblesseerd geraakte voetballer.

De Copa América begint op 20 juni (lokale datum) met de openingswedstrijd tussen Argentinië en Canada. In Nederland begint die wedstrijd om 02:00 uur in de nacht van 20 op 21 juni.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Youri Mulder hoopt vurig op wissel bij Nederland: 'Ik mis hem echt in dit elftal
1
Van der Vaart ziet absolute uitblinker bij Oranje: 'De Polen zijn bang voor hem'
5
Stekelenburg ziet in warming-up Polen opvallend signaal voor Oranje
4
Schokkende beelden: politie schiet man in Hamburg neer; ook foto wapen duikt op
0
Ronald Koeman legt uit waarom hij niet voor koppeltje Geertruida-Frimpong kiest
11
V/d Vaart: 'In Oranje is hij by far de beste, hij is ook afgevallen en fitter'
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties