Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB haalt Makkelie 'als gevolg van commotie' van duel van PSV

Laatste update:

De 34-jarige Makkelie is tevens geschrapt als videoscheidsrechter bij de bekerwedstrijd tussen PEC Zwolle en NEC, die voor dinsdagavond op het programma staat. De Telegraaf maakte eerder op de dag bekend dat Makkelie een flinke som geld had ontvangen van Jaap Uilenberg, als overbruggingskrediet voor de verbouwing van zijn nieuwe woning.

Voormalig scheidsrechter Uilenberg is de coach van Makkelie en is tevens UEFA-scheidsrechterscommissielid. "Er is geen sprake van strafbare handelingen geweest, maar het spreekt voor zich dat het beeld van een afhankelijkheids- of voorkeursrelatie in deze sterk ongewenst is", zo liet een woordvoerder van de KNVB aan de krant weten.

De voetbalbond nam 'disciplinaire maatregelen' tegen Makkelie, al is onduidelijk wat die precies inhielden. Verder schrapte men de coachrelatie tussen de arbiter en Uilenberg, gaf men aan de 'gedragsregels' te willen aanscherpen en liet men weten dat het voorval zou worden gemeld bij de UEFA. Makkelie, die de lening aan Uilenberg snel terugbetaalde, reageerde tegenover De Telegraaf verbaasd op de straf van de voetbalbond.

"Ik heb de kans gehad om een huis te kopen waar ik al lang naar op zoek was en waar ik samen met mijn ouders zou kunnen wonen. Daar hecht ik veel waarde aan. Het betrof een kortstondige geldlening die inmiddels is terugbetaald. Ik vraag mij werkelijk af: wat is het probleem? Ik heb absoluut niet de ernst gezien die weergegeven wordt. De sanctie die de KNVB mij oplegt vanwege deze overbrugging is mijns inziens onterecht."

Een verstandig besluit van de KNVB?

Meer nieuws

VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
68
De 11 namen die Mauricio Pochettino kunnen opvolgen bij Chelsea
5
Atalanta-speler Djimsiti oogst lof met sympathieke actie richting De Roon
1
Lookman beslist EL-finale voor Atalanta en beëindigt ongeslagen reeks Leverkusen
138
Schandalige taferelen in Tsjechië: fans op het veld op de vuist na bekerfinale
22
Feyenoord hoort 'nee' van trainer; Graham Potter nog steeds serieuze kandidaat
65

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties