Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB schrapt nieuwe OneLove-actie na ophef; woede vanuit meerdere hoeken

Laatste update:

Er was met alle Eredivisie-aanvoerders afgesproken dat ze afgelopen weekend de speciale One Love-band zouden dragen. Die band staat voor verbinding en iedere vorm van discriminatie. Feyenoord maakte echter enkele uren voor de aftrap van het duel met AZ (1-3 winst) bekend dat aanvoerder Kökçü de band niet wenste te dragen vanwege religieuze overwegingen. El Yaakoubi, captain van Excelsior, weigerde ook, maar beriep zich op de beperkte strekking die hij dacht dat de band had. Het was bij laatstgenoemde waarschijnlijk niet duidelijk dat deze voor meer stond dan alleen LHBTI+-acceptatie.

Er ontstond een hoop ophef, waardoor de KNVB besloten heeft de actie van half november te cancelen. Die was bedoeld als laatste gebaar voordat het WK in Qatar van start gaat. "Door binnen een maand opnieuw met de OneLove-band te gaan spelen, zal de nadruk hierdoor op andere zaken liggen dan op het gebaar dat je wil maken", laat een KNVB-woordvoerder weten. "Dan schiet je je doel voorbij, vandaar dat besloten is om dit nu even niet te doen. Dan ligt de nadruk te veel op wie wel en wie niet, terwijl een statement je juist aan het denken moet zetten."

COC Nederland, de landelijke belangenorganisatie voor de LHBTI-gemeenschap, heeft haar onvrede al laten blijken over de beslissing van de bond. "Onbegrijpelijk dat de KNVB toegeeft aan de ontstane druk, wie kan er nou tegen respect zijn?", verklaart een woordvoerder tegenover De Telegraaf. Paul van Dorst, voorzitter van de Roze Kameraden (een speciale LHBTI-supportersgroep van Feyenoord), deelt de opvatting van het COC. "Het is een heel raar signaal om de campagne aan de kant te zetten. Die campagne heeft een bepaalde boodschap, die wordt nu aan de kant geschoven omdat ze bang zijn dat het over de poppetjes gaat in plaats van de boodschap. Terwijl de discussie juist zorgt dat we verder komen", aldus Van Dorst.

Wel wil de KNVB op het hart drukken dat de OneLove-campagne niet volledig aan banden wordt gelegd. De bedoeling is dat Virgil van Dijk - aanvoerder van het Nederlands elftal - komend WK de speciale band draagt, mits de FIFA hiervoor toestemming geeft. "Het is nog niet verboden, maar ook nog niet goedgekeurd", geeft de KNVB-woordvoerder te kennen. "We verwachten geen problemen en gaan verder niet speculeren op een eventueel verbod."

Snap jij de beslissing van de KNVB om de actie te cancelen?

Meer nieuws

AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
2
De Kuip zingt Arne Slot luidkeels toe en lijkt vervroegd afscheid te nemen
7
César Luis Menotti, bondscoach Argentinië tegen Oranje in 1978, overleden
1
Invaller Gimenez scoort weer eens bij ruime overwinning Feyenoord op PEC
36
Volendam-aanvoerder Mirani wekt onbegrip met onsportieve uitspraak over Vitesse
11
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties