Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB straft Makkelie: 'Er is geen sprake van strafbare handelingen'

Laatste update:

"Er is geen sprake van strafbare handelingen geweest, maar het spreekt voor zich dat het beeld van een afhankelijkheids- of voorkeursrelatie in deze sterk ongewenst is", laat een woordvoerder van de KNVB weten in een reactie aan de ochtendkrant. BSBV-voorzitter Peter van Dongen laat weten dat 'binnen het BSBV-bestuur is het signaal ontvangen dat Uilenberg een lening van tienduizenden euro's zou hebben verstrekt aan Danny Makkelie'. Niet alleen binnen het bestuur van de BSBV was het gerucht bekend. Ook Nederlandse scheidsrechters en assistenten maakten anoniem al melding van de lening van Makkelie. Zij zouden Makkelie zelf over de lening gehoord hebben.

De Telegraaf kreeg meer tips binnen van collega-scheidsrechters nadat Makkelie afgelopen vrijdag Van Boekel (onbedoeld) op televisie afviel. Kraay jr. las een berichtje van Makkelie voor tijdens een uitzending van FOX Sports, waar hij aangaf dat Van Boekel spelregeltechnisch in de fout ging tijdens het duel tussen NEC en Helmond Sport. Makkelie schreef erbij dat zijn naam niet genoemd mocht worden, maar dat was te laat. Er kwamen meer tips binnen en deze bevestigden allemaal het verhaal dat Makkelie medio 2017 geld nodig zou hebben gehad om zijn koophuis te kunnen financieren. Het ging om een woonboerderij van 749.000 euro. De arbiter zou in de problemen zijn gekomen bij de overdracht door een restschuld op zijn vorige huis. De lening die hij van Uilenberg ontving, de genoemde bedragen variëren van 35.000 tot 49.000 euro, zou hij gebruikt hebben voor de inrichting.

Het gerucht over de lening was al langer bekend bij Van Dongen en hij meldde het begin december bij de KNVB. "Gezien de relatie tussen Uilenberg en Makkelie is het een onwenselijke situatie, die mijns inziens verder gaat dan een simpele onderhandse overeenkomst. Uilenberg heeft per slot van rekening door zijn zetel in de Europese scheidsrechterscommissie invloed op de carrière, het programma en dus het inkomen van Makkelie", aldus Van Dongen. "Al doe je zoiets met de beste intenties, in zo'n situatie moet je niet willen zijn. Vroeg of laat vragen mensen zich toch af, in hoeverre er nog sprake is van objectieve behandeling."

Het duurde niet lang voordat de KNVB met een statement kwam. "Onderzoek heeft uitgewezen dat het over een risicoloze, kortlopende lening (overbruggingskrediet) ging, die binnen twee maanden is afgelost", aldus een woordvoerder. "De KNVB heeft integriteit hoog in het vaandel staan en heeft beiden hierop aangesproken. Richting Danny Makkelie zijn disciplinaire maatregelen genomen. De KNVB heeft de coachrelatie tussen Makkelie en Uilenberg per direct beëindigd en zal de gedragsregels op dit vlak aanscherpen. Het voorval zal worden gemeld bij de UEFA."

Meer nieuws

Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
11
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
66
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties