Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB velt oordeel over mogelijk penaltymoment en hervatting van AZ - NEC

Laatste update:

De supporters van AZ en NEC zijn begin december welkom bij het restant van het duel. Op diezelfde avond staat het restant van de competitiewedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax (tussenstand 2-3) op het programma.

De wedstrijd in het Mandemakers Stadion, die werd gestaakt vanwege een ernstige botsing tussen Etienne Vaessen en Brian Brobbey, wordt om 20:00 uur hervat. Ook in Brabant zijn supporters van beide clubs welkom.

Penaltymoment
De afgelopen dagen heerste er onduidelijkheid over een vermeende penalty die AZ zou moeten krijgen. Vlak voordat Dost medische hulp kreeg ging Denzo Kasius onderuit in het strafschopgebied van NEC. In eerste instantie leek het erop dat de VAR een mogelijke overtreding van Magnus Mattsson niet had beoordeeld, maar het Algemeen Dagblad lijkt meer te weten.

"Verwarring in Zeist, waar de KNVB woensdag in een verklaring liet weten dat de VAR een mogelijke overtreding van NEC-speler Magnus Mattsson op Denso Kasius nog moest beoordelen", schrijft de ochtendkrant donderdag. "Een dag later blijkt dat de situatie wel degelijk is beoordeeld door de VAR. En wel in het voordeel van de NEC-speler, meldt de KNVB in tweede instantie."

AZ krijgt dus geen strafschop tijdens de hervatting van het duel. "Kasius gleed namelijk al weg voordat hij werd aangeraakt, zo luidt de uitleg. Daarmee wordt de arbitrage een pijnlijke situatie bespaard. De spelers van NEC stapten na de paniek rond Dost zwaar aangeslagen van het veld. Met een 1-2 voorsprong die ze in de nog resterende vijf minuten blessuretijd met succes hopen te verdedigen. Een strafschop voor AZ had die missie een stuk moeilijker gemaakt."

De situatie van Dost is momenteel onder controle, al ligt hij voor onderzoek naar zijn gezondheid nog altijd in het ziekenhuis in Alkmaar. Zondagavond gaf hij direct een korte reactie vanuit zijn ziekenhuisbed. "Het gaat goed met me. De hulp die ik op het veld heb gekregen was fantastisch. Ik ben nu in het ziekenhuis en ik voel me goed. Bedankt voor alle support!"

Eredivisie
AZ
1 - 2
NEC

Meer nieuws

Bizar: Brugge-fan na onhandige actie door medesupporters (!) in elkaar geslagen
0
Becker schudt Sinkgraven van zich af en scoort prachtig uit 'onmogelijke' hoek
0
Arsenal legt de bal weer bij Manchester City na overwinning op Bournemouth
64
Ipswich keert na afwezigheid van 22 jaar terug in de Premier League
12
Live meepraten in LaLiga: Real Madrid - FC Cadiz
20
Eljero Elia gaat op Instagram de confrontatie aan met Jan Joost van Gangelen
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties