Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB verbiedt sponsoring FC Emmen door EasyToys

Laatste update:

De deal zou FC Emmen een half miljoen euro per jaar opleveren, maar door het veto moet de club op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De KNVB was van meet af aan niet enthousiast over het voornemen van FC Emmen om in zee te gaan met de firma uit Veendam. De club zette zelfs een streep door de officiële presentatie van EasyToys als nieuwe hoofdsponsor, omdat de producent van seksspeeltjes niet voldoet aan de richtlijnen die de KNVB hanteert wat betreft sponsoring.

De voetbalbond wilde aanvankelijk verder geen reactie geven op de kwestie. De zaak werd wel bekeken door een speciale commissie, zo meldde Voetbal International op basis van enkele bronnen. Vanwege het ingrijpen van de KNVB speelde het elftal van trainer Dick Lukkien afgelopen zondag met blanco shirts tegen VVV-Venlo (3-5), wat intern ook voor onvrede zorgde bij de club. Daarnaast vreest men voor de gevolgen op financieel gebied in deze toch al lastige coronatijden.

Artikel 3 uit het sponsorreglement van de KNVB lijkt cruciaal te zijn omtrent de besluitvorming. 'De uit hoofde van sponsoring door de club te leveren of te ontvangen tegenprestatie mag niet in strijd zijn met enige wet, de openbare orde of de goede zeden of met de Nederlandse Reclame Code, dan wel met de goede smaak of het fatsoen en evenmin met de statuten en reglementen van de KNVB of met besluiten van het bestuur betaald voetbal', zo luidt de regel.

Ronald Lubbers, de voorzitter van FC Emmen, kondigt aan dat de club zich niet zomaar neerlegt bij het besluit. "'Wij laten dit niet zomaar gebeuren, we laten deze hoofdsponsor niet zomaar vallen. We beraden ons op volgende stappen", wordt hij geciteerd. Op de clubsite meldt FC Emmen verbaasd en ontdaan te zijn door het nieuws uit Zeist. "We zullen de argumentatie van de KNVB bestuderen en ons beraden over het vervolg. Wij zijn in elk geval niet voornemens om een partij die hoofdsponsor wil worden te laten vallen."

Ook EasyToys is 'enorm teleurgesteld' door het besluit, laat de uit Emmen afkomstige CEO Eric Idema van het bedrijf weten in een verklaring. "We beraden ons, in nauw overleg met FC Emmen, op vervolgstappen", kondigt hij aan. "Voor ons was de samenwerking een logische keuze. Wij zijn twee succesvolle bedrijven uit dezelfde regio en voelen ons sterk verbonden met deze club die net als wij op het hoogste niveau spelen. We zien dan ook het probleem niet."

Ben je het eens met het besluit van de KNVB?

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
31
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
149
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
351
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties