Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB weigert verzoek en 'straft': 'Op deze manier wordt de club belemmerd'

Laatste update:

Tijdens de vorige interlandperiode was er veel commotie over het feit dat clubs uit de Keuken Kampioen Divisie spelers moesten afstaan aan bijvoorbeeld Jong Oranje, terwijl er wel een speelronde gepland is op het tweede profniveau van Nederland. Sparta begrijpt dat de beste spelers onder de hoogst mogelijke druk moeten spelen en dat er competitiewedstrijden tijdens interlandperiodes zijn gepland.

"Echter, nu de kwalificatie van Jong Oranje voor het EK helaas is mislukt én er voor het team van het Nederlands elftal Onder-20 geen kwalificatiewedstrijden of eindtoernooien zijn gepland, stelt Sparta zich op het standpunt dat de KNVB geen spelers, van clubs uitkomend in de Eerste Divisie, meer moet selecteren voor nationale teams tijdens interlandperiodes", zo meldt Sparta in een statement.

"Immers het argument 'om onder een zo'n hoog mogelijke druk samenspelen' is door het wegvallen van het officiële karakter van deze wedstrijden niet meer van toepassing. Tevens kun je nu de vraag stellen of bijvoorbeeld thuiswedstrijden bij clubs als FC Twente, NEC en Sparta Rotterdam niet veel meer druk opleveren dan oefenwedstrijden van het Nederlands elftal Onder-20 voor circa vijfhonderd toeschouwers."

De KNVB wijst echter naar de reglementen van de FIFA en vindt het ook 'weinig relevant (verder) in te gaan op de argumenten van Sparta'. De KNVB 'geeft aan dat het selectiebeleid niet zal worden aangepast en het verzoek van Sparta niet wordt gehonoreerd.' Sparta meldt teleurgesteld te zijn in de reactie van de voetbalbond. De club is van mening dat het 'gestraft wordt voor het beleid dat de club voert om de jeugdopleiding als één van de belangrijkste pijlers van de club te beschouwen.'

Sparta stelt dat de club een belangrijke rol inneemt in het voetballandschap, vooral in het opleiden van talentvolle spelers. "Dat de club dan juist nu in interlandperiodes, waarin de 'top'-wedstrijden van de Eerste Divisie geprogrammeerd worden, niet kan beschikken over basisspelers van het eerste elftal, zorgt in onze ogen voor een oneerlijke competitie. Op deze manier wordt de club belemmerd in de sportieve ambitie, namelijk zo snel als mogelijk terugkeren naar de Eredivisie."

Begrijp jij de frustratie bij Sparta Rotterdam?

Meer nieuws

Liveblog huldiging PSV: Guus Meeuwis brengt speciaal kampioensnummer ten gehore
14
De Telegraaf verwacht snelle deal voor Ajax: 'Zijn salaris vormt geen obstakel'
12
Feyenoord haalt ook tweede zoon van oud-Oranje-international naar Varkenoord
0
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties