Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

KNVB zet toch streep door duel tussen FC Emmen en Helmond Sport

Laatste update:

De KNVB ontving maandagmiddag een verzoek van Helmond Sport om het duel in Emmen uit te stellen: door blessures en coronagevallen kon de ploeg amper een elftal op de been brengen. Letterlijk: in eerste instantie werd nog uitgegaan van tien fitte veldspelers plus twee keepers, later werd dat bijgesteld naar tien spelers, inclusief doelmannen. Dat is reden genoeg voor uitstel, zo was de gedachte.

De reglementen van de voetbalbond schrijven weliswaar voor dat een club minimaal twaalf veldspelers plus één doelman moet hebben, maar dan moet corona wel dé oorzaak zijn van de vele afwezigen. Bij Helmond blijkt dat niet het geval: van de dertien spelers die de club moet missen, is ongeveer de helft geblesseerd en slechts een deel besmet met corona. "Door de combinatie van positief geteste én geblesseerde spelers voldoet de club niet aan de richtlijn om wedstrijden vanwege corona uit te stellen", schrijft de KNVB. "Hiervoor worden de reglementen gevolgd die zijn opgesteld. De komende weken wordt duidelijk wat er met de wedstrijd gebeurt."

Philippe van Esch, algemeen directeur van Helmond, tastte donderdag in het duister met het oog op eventuele gevolgen, daar de KNVB het duel in eerste instantie weigerde af te lasten. Van Esch was niet van plan om met slechts tien spelers, inclusief keepers, te spelen in Emmen. "Dat is onmogelijk", aldus de directeur, die verder niet op de kwestie in wil gaan. De KNVB liet eerder weten dat als Helmond Sport niet op zou komen dagen, de aanklager betaald voetbal zou kijken wat er met het duel zou gebeuren.

Meer nieuws

Ricky van Wolfswinkel hakt definitief knoop door over toekomst bij FC Twente
8
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
2
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
21
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
13
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
11
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties