Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: 'Afgelopen seizoen wonnen ze die duels wél en dan selecteer je hen'

Laatste update:

Koeman vertelde tijdens deze lezing onder meer weinig te kunnen met bijvoorbeeld de Eredivisie-duels die Ajax en PSV thuis met 6-0 winnen. "Wij moeten spelers beoordelen voor het allerhoogste niveau. Dus in Nederland kijk je naar de topwedstrijden. Er staan in díé duels, dat is voor mij een bevestiging", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. De bondscoach doelt hiermee specifiek op Myron Boadu en Calvin Stengs.

"Er was een periode dat AZ het in topduels steeds liet liggen. Afgelopen seizoen wonnen ze die duels wél. Dat geeft de ontwikkeling weer en dan maak je de keuze om Stengs en Boadu te selecteren." Ook gaat Koeman in op de speelstijl van zijn elftal. De opbouw wordt bijvoorbeeld doorgaans verzorgd door Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en een derde opbouwer. Dit is vaak linksback Daley Blind, maar er zijn ook andere opties mogelijk: "We willen soms wel eens beide backs ver vooruitzetten. Dan komt Frenkie de Jong een linie terug om als derde verdediger op te bouwen vanuit de linkerzone, in de rol die hij ook bij Ajax had."

"Verder hebben we met jongens als Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek specifieke '10-en' die goed tussen linies kunnen spelen", gaat Koeman verder. Het Nederlands elftal speelt soms zelfs met drie nummers 10 tegelijk, zoals in de EK-kwalificatie tegen een Noord-Ierland dat volgens Koeman de as 'potdicht' zette: "Oké, dan gaan onze links- en rechtsbuiten meer naar binnen staan, om samen met Wijnaldum een rijtje van drie '10-en' te vormen."

"Zo bind je tegenstanders in die as. En ontstaat de ruimte aan de zijkanten." Volgens Koeman is dit essentieel om 'diepgang met de bal' te creëren: "Je ziet: Barcelona heeft geen diepte in zijn spel. Real Madrid heeft dat wel met Vinícius. Je móét diepte hebben, alleen zo trek je een tegenstander uit elkaar."

Meer nieuws

Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
0
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
13
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
27
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties