Koeman boekt eerste zege met Everton, Liverpool stelt teleur op Turf Moore

West Bromwich Albion - Everton 1-2
WBA leek de eerste helft met een 1-0 voorsprong af te sluiten, maar in de extra tijd ging het mis. Na een één-twee met Ross Barkley schoot Kevin Mirallas de bal laag tegen de touwen: 1-1. WBA had in de negende minuut al de leiding genomen. Na een corner van Craig Gardner was Gareth McAuley sterker in de lucht dan Leighton Baines en kopte hij het leer achter Maarten Stekelenburg. Voor James McCarthy zat het duel er na 37 minuten al op; Koeman zag dat zijn team niet in staat was om voor een comeback te zorgen en bracht Romelu Lukaku binnen de lijnen. Tien minuten later volgde de 1-1 van Mirallas.

De tweede helft ging furieus van start, met kansen voor beide teams. Stekelenburg hield Salomón Rondón van het scoren af, Ben Foster keerde een inzet van Gerard Deulofeu, Gardner schoot een vrije trap rakelings naast en Foster redde magistraal op een kopbal van Ramiro Funes Mori. In de 61e minuut kwam Everton op voorsprong. Een corner van Baines werd door Mason Holgate verlengd, waarna Barry een zeldzaam doelpunt maakte: 1-2. Barkley miste daarna nog een goede kans op de 1-3, na een voorzet van de ingevallen debutant Yanick Bolasie. De voorsprong werd echter niet uit handen gegeven en in de extra tijd stuitte Lukaku nog op Foster, na een pass van Bolasie.

Burnley - Liverpool 2-0
The Clarets hadden tot zaterdag nog nooit een Premier League-doelpunt tegen Liverpool gemaakt, maar vandaag was het na twee minuten al raak. Sam Vokes kreeg de bal van André Gray en uit de draai ramde de aanvaller de bal hard achter doelman Simon Mignolet; 1-0. Het team van Klopp liep daardoor continu achter de feiten aan. Philippe Coutinho en Daniel Sturridge sprongen slordig met hun mogelijkheden om, terwijl Burnley een heerlijke tegenaanval in de 37e minuut doeltreffend afrondde. Na goed voorbereidend werk van Steven Defour werkte Gray de 2-0 tegen de touwen.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, zette na rust meer druk op de helft van Burnley. Tom Heaton hield zijn team op de been door pogingen van Coutinho en Roberto Firmino te keren. Hoe de ploeg van Klopp het ook probeerde, de aansluitingstreffer hing geen enkel moment in de lucht en Burnley probeerde via tegenaanvallen de wedstrijd in het slot te gooien. In de laatste tien minuten was alleen Marko Grujic nog dicht bij een doelpunt; de inzet van de invaller werd door Heaton over de lat gewerkt.