Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Koeman: 'Ihattaren kan in september helemaal niet voor Marokko spelen'

Laatste update:

"Dat kan helemaal niet, omdat hij 'voetbal-Nederlander' is", zegt Koeman in Studio Voetbal, doelend op het feit dat Ihattaren jeugdinternational voor Oranje is. "Als hij wil kiezen voor Marokko, dan moet hij een heel traject in. Hij moet dat officieel aanvragen. Hoe dat allemaal loopt weet ik ook niet, maar kiest hij voor Marokko, gaat hij een traject in met vergunningen en noem alles maar op. Hij kan nu in september helemaal niet voor Marokko spelen."

Koeman vond het te vroeg om Ihattaren al bij Oranje te halen. "Het is wel een speler die nu pas twee keer heeft gespeeld", aldus de keuzeheer, die wel met de PSV'er heeft gesproken. "We hebben in ieder geval de interesse aan hem getoond en gezegd dat wij in hem een toekomstige Nederlands elftal-speler zien. Maar de speler zelf en zijn familie gaan uiteindelijk bepalen. Daar kunnen wij verder niets aan doen. Ik zou heel graag een streep zetten en zeggen: vanaf nu ben je speler van Nederland of Marokko. Maar dat kún je niet."

De mogelijkheden van Koeman zijn beperkt, zo stelt hij. "Als Marokko 100.000 euro betaalt... Of dat zou gebeuren? Dat weet ik niet." De oefenmeester vindt wel dat er voor hem een rol is weggelegd in situaties waarin spelers een keuze moeten maken. "Ik vind ook dat je achteraf niet moet zeggen van: 'Had ik maar toen contact gelegd, of had ik toen maar de speler gesproken.' Dit is wat binnen onze mogelijkheden ligt, en dat doe ik. Maar ik denk dat er van de tien spelers die nu komen misschien meer zijn die voor Marokko of Turkije kiezen dan voor Nederland."

Meer nieuws

De Telegraaf verwacht basisplaats op EK voor 'rising star' van Nederlands elftal
7
VZ Kort: Dordrecht pikt nieuwe trainer op bij Feyenoord na vertrek van Santoni
77
Chelsea bevestigt komst van Leicester City-manager Enzo Maresca
43
Van der Meijde en partner Schaufeli zetten huis te koop voor ruim 2,5 miljoen
0
Ajax haalt de aanvoerder van Oranje O15 en zijn jongere broertjes weg bij PSV
32
Vrouwelijke fan van NAC Breda doet onhygiënische ontboezeming na promotie
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties