Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Koeman onthult boodschap aan De Jong in bijzijn van Messi: 'Dat klinkt cru'

Laatste update:

Koeman merkte in het begin van het seizoen dat Messi de tijd nodig had, omdat de onvrede richting de vorige president Josep Maria Bartomeu 'erin gehakt had'. "Maar naar mij toe heeft hij nooit één moment laten blijken dat hij niet met mij mee wilde in het traject dat ik voor ogen had. Niet in trainingen, niet in wedstrijden en ook niet als het om mijn ideeën ging", geeft Koeman te kennen. De oefenmeester benadrukt dat Messi alles buiten het veld voor zichzelf hield en op de club altijd honderd procent gaf.

Meer: Berucht ‘contractservetje’ van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag

Als aanvoerder praat Messi ook veel met Koeman over tactische zaken. "Die gesprekken voer ik trouwens ook met Busquets, Piqué of Sergi Roberto, de oudere jongens die vorig jaar heel veel kritiek kregen", stelt de trainer van Barcelona. Koeman vertelt over de cultuur in de kleedkamer van Barcelona, die 'erg belangrijk' is. "Die jongens over wie ik net sprak, bewaken echt die cultuur. Als er iemand van buiten komt, moet die normaal gedrag vertonen. Dat vinden ze heel belangrijk. Wie daarin niet meegaat, redt het niet bij Barça."

Koeman krijgt de vraag of De Jong daarbinnen past. "Ik vond hem en Matthijs de Ligt bij het Nederlands elftal geweldige jongens om mee te werken", antwoordt Koeman. "En toch heb ik bij mijn komst tegen Frenkie gezegd: dit is je tweede seizoen, je moet een stap gaan maken, niet meer meehobbelen. "Dat klinkt cru, maar hij begreep wat ik bedoelde. Ik zei: jij moet meer verantwoordelijkheid gaan nemen. Je bent een belangrijke speler, je kan op verschillende posities uit de voeten, maar je moet ook meer naar voren. Je hebt als middenvelder zo'n geweldige versnelling, dan moet je ook in de zestien meter komen."

Als het aan Koeman ligt, maakt De Jong tien doelpunten per seizoen en is hij 'niet blij met iedere assist'. Inmiddels staat de teller van de Oranje-international in deze jaargang op zeven doelpunten en acht assists. "En bij zulke gesprekken betrek ik Messi ook. Hij dacht hetzelfde als ik. Messi vindt Frenkie een geweldige speler", zegt Koeman. De oefenmeester benadrukt dat Messi blij wordt van iemand als De Jong, omdat hij 'voetballers' om zich heen wil hebben. "Wanneer we met z'n drietjes praten, geeft Messi ook echt zijn mening aan Frenkie. Hij probeert hem werkelijk te activeren. Messi denkt dat Frenkie een nóg hoger niveau kan halen. Hij vindt hem een heel slimme speler."

Meer nieuws

Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
5
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
5
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
9
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties