Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Koeman ruimt basisplaatsen in voor Wijnaldum en Frimpong

Laatste update:

Dat Mark Flekken onder de lat staat, kondigde Koeman donderdag al aan. De oefenmeester kiest verder voor een 4-3-3-formatie met Jeremie Frimpong, Virgil van Dijk, Lutsharel Geertruida en Nathan Aké als laatste vier.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Geertruida krijgt de voorkeur boven onder meer Matthijs de Ligt. Stefan de Vrij moest het trainingskamp vroegtijdig verlaten met een blessure. Frimpong houdt verrassend genoeg Denzel Dumfries op de bank.

Op het middenveld moet het blok Wieffer - Reijnders de nodige ademruimte aan nummer 10 Wijnaldum bieden. De aanvoerder van Al-Ettifaq ziet drie aanvallers voor zich staan: Cody Gakpo en Xavi Simons als buitenspelers, Memphis Depay als spits.

'Realistisch'


Oranje treedt dus aan in een offensief ogende opstelling. "Ik heb de naam een realistische coach te zijn", blikte Koeman vooruit tegenover de NOS. "Dat klopt, maar ik wil graag de bal hebben, aanvallen, de tegenstander onder druk zetten. Dat kan met meerdere systemen."

Koeman geeft aan 'intensiteit' te willen zien tijdens de wedstrijd. "Dat kan misschien weleens moeilijk zijn in oefenwedstrijden, maar in de situatie van nu, in de voorbereiding op het EK, is dat geen probleem. Van wat ik gezien heb, is de honger er."

Bij Schotland moest Grant Hanley afhaken, maar daartegenover staat de terugkeer van doelman Craig Gordon. Sterkhouders Andy Robertson en Kieran Tierney moesten de vorige interland van Schotland tegen Noorwegen (3-3) nog wegens blessures missen, maar zijn er in Amsterdam weer bij. Net als Oranje is ook Schotland komende zomer aanwezig op het EK.

Opstelling Nederland: Flekken; Frimpong, Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer, Wijnaldum, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo.

Opstelling Schotland: Gunn; Patterson, Porteous, Hendry, Robertson, Tierney; Gilmour, McTominay, McGinn, Christie; Shankland.

Nederland - Schotland:

Meer nieuws

Na Kylian Mbappé kondigt ook Keylor Navas afscheid bij PSG aan: 'LEGENDE!'
10
Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?
29
Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
11
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
4
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
19
Tijjani Lekatompessy draagt met beauty bij aan overtuigende zege AC Milan
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties