Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Koeman sprak met Ten Hag: 'Snap ik, maar je moet het loslaten'

Laatste update:

"Dat hij niet heeft gespeeld bij Ajax speelt geen rol. Hij zat zondag (tijdens de wedstrijd tegen AZ, red.) al op de bank bij Ajax. Het lijkt me dat je als je op de bank zit, je fit genoeg bent om te spelen. We hebben nog een aantal dagen van trainingen waarin iedereen moet laten zien dat hij topfit is om te spelen", vertelde de keuzeheer dinsdagmiddag tijdens een persconferentie.

De Jong maakte in de afgelopen interlandperiode zijn debuut tegen Peru en speelde daarna negentig minuten in de verloren wedstrijd tegen Frankrijk. Koeman is onder de indruk van wat de middenvelder in het oranje heeft laten zien: "Het is duidelijk dat hij in de tweede helft tegen Peru en in de wedstrijd dusdanig gepresteerd heeft dat hij... ik wil niet zeggen dat hij een volwaardig international is, want gezien zijn leeftijd is hij dat natuurlijk nog niet, maar wat goed is komt snel", vervolgt de bondscoach over de 21-jarige De Jong.

De blessure bij De Jong heeft wel tot zorgen geleid bij Erik ten Hag, die onlangs een oproep deed aan de bondscoaches om voorzichtig om te gaan met de spelers van Ajax die niet honderd procent fit zijn. Koeman is echter niet van plan om spelers te gaan sparen: "Nee, niemand. Ik heb geen afspraken gemaakt. Ik heb Erik natuurlijk wel gesproken. Ik snap ook wat hij bedoelt, ik ben zelf natuurlijk ook clubtrainer geweest. Maar ik was altijd super trots. Ik dacht altijd hoe meer spelers bij hun land hoe beter. Je moet het loslaten, want je hebt er geen invloed op. Ik ging niet verschrikt voor de televisie zitten kijken naar mijn spelers in actie. Maar ik ga zaterdag zeker niemand sparen."

Waar de middenvelder van Ajax in de vorige interlandperiode tot de debutanten behoorde, zijn PSV'ers Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario en Arnaut Danjuma Groeneveld van Club Brugge de nieuwkomers. Koeman is benieuwd naar hoe zij zich de komende dagen staande zullen houden: "Het zijn allemaal namen die al langer in ons hoofd rond speelden. Gelukkig spelen Ajax en PSV nu in de Champions League. Dat is ook prettig voor mij om te kijken of ze klaar zijn voor Oranje."

Vind jij dat Frenkie de Jong tegen Duitsland in de basis moet beginnen?

Meer nieuws

Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos verrast Villa in Birmingham en mag dromen van finale in eigen land
7
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
28
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
13
Gigantische fout Karsdorp kost AS Roma zeer duur tegendoelpunt tegen Leverkusen
11

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties