Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Koeman stuurt Pedri op vakantie en spreekt vertrouwen uit in Coutinho

Laatste update:

Pedri speelde zich vorig seizoen in de basis onder Koeman en werd het vaakst ingezet van alle spelers: 53 keer. Zijn sterke debuutseizoen in het Camp Nou kreeg voor Pedri een vervolg met deelname aan het EK, waar hij in de Spaanse ploeg een basisplaats veroverde. Na de uitschakeling in de halve finale reisde Pedri met de Olympische ploeg af naar Japan, waar uiteindelijk de finale werd verloren van Brazilië. In het seizoen 2021/22 kwam hij uiteindelijk tot liefst 73 officiële wedstrijden voor club en land.

Nog geen week na de verloren finale op de Olympische Spelen meldde hij zich alweer op het trainingsveld van Barcelona. Vorig weekend maakte hij de negentig minuten vol tegen Real Sociedad. In het met 4-2 gewonnen duel vormde Pedri het middenveld met Sergio Busquets en Frenkie de Jong. Koeman bevestigde vrijdag op de persconferentie dat het talent zaterdagavond speelt in Bilbao. "Maar daarna gaat hij twee weken met vakantie. Hij moet fit zijn", aldus Koeman, die daardoor niet kan beschikken over Pedri tegen Getafe op zondag 29 augustus.

Na het duel met Getafe vangt de interlandperiode aan. Koeman zou graag zien dat bondscoach Luis Enrique Pedri neit oproept. "Ik heb met bondscoach Luis Enrique gesproken. Het is zijn beslissing, maar ik heb hem uitgelegd waarom wij hem graag twee weken rust willen geven", aldus Koeman. Het is vooralsnog onbekend of de Spaanse bondscoach gehoor zal geven aan het verzoek van Koeman. Aanstaande donderdag maakt de keuzeheer zijn selectie bekend voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zweden, Georgië en Kosovo.

Tijdens het persmoment ging Koeman ook in op de situatie van Philippe Coutinho. De Braziliaan wordt al maanden gelinkt aan een vertrek uit het Camp Nou. Hij kwam dit seizoen nog niet in actie en zit ook niet bij de wedstrijdselectie voor het duel van zaterdagavond. Volgens Koeman heeft Coutinho wel degelijk een toekomst bij de club. "Philippe zit er niet bij omdat ik denk dat hij nog een week nodig heeft om met de groep te trainen. Ik reken op hem, want ik vind hem een geweldige speler. Hij kan belangrijk zijn voor Barcelona. Ik reken echt op hem dit seizoen. Coutinho kan op verschillende posities spelen. We hebben met het vertrek van Messi veel goals verloren en die moeten we bij anderen vandaan halen. Philippe is een van hen."

In tegenstelling tot Coutinho lijken Miralem Pjanic en Samuel Umtiti geen toekomst te hebben bij Barcelona. De middenvelder en verdediger kwamen dit seizoen nog geen minuut in actie en spelen ook komend weekend niet. Volgens Koeman wordt het voor hen lastig om aan speelminuten te komen. "De uiteindelijke beslissing ligt altijd bij de spelers", reageerde Koeman. "Ze bevinden zich in een ingewikkelde positie, ja."

La Liga
Athletic Club
1 - 1
FC Barcelona

Meer nieuws

Kroatië publiceert EK-selectie en biedt uitsluitsel aan Sutalo, Sosa en Ivanusec
1
AD ziet hoogst opmerkelijke rol voor Berghuis weggelegd in Farioli's Ajax
17
Grote aderlating voor Engeland? Superster raakt vlak voor het EK geblesseerd
16
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
6
Anderlecht-fans ontsporen volledig en klimmen VIP-zone in om klappen uit delen
9
Footy Headlines onthult speciaal 125-jarig bestaansshirt Ajax met uniek detail
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties