Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Koeman vertelt op persconferentie op welke positie hij Berghuis het liefst ziet

Laatste update:

Onder meer in zijn jaren bij Feyenoord stond Berghuis steevast rechtsbuiten. In 2021 maakte hij de overstap naar Ajax, en sindsdien staat hij vaak op het middenveld opgesteld. Van de 35 officiële duels die Berghuis dit seizoen namens de Amsterdammers speelde, begon hij slechts vier keer als rechtsbuiten. Sinds een jaar wordt de 31-jarige linkspoot ook bij het Nederlands elftal voornamelijk op het middenveld ingezet.

Of dat ook bij Koeman zo zal zijn, is nog maar de vraag. "Ik zie Berghuis meer als rechtsbuiten dan als middenvelder", vertelde hij desgevraagd op de persconferentie. De bondscoach geeft er de voorkeur aan om in een wedstrijd op bezoek bij Frankrijk met drie echte middenvelders te spelen. "Maar het is niet zo dat Berghuis in een andere wedstrijd niet als middenvelder kan spelen. Misschien is het beter om het zo te zeggen, niet dat jullie terugslaan als ik in een andere wedstrijd Berghuis wel op 10 zet."

Wout Weghorst
Mede doordat Luuk de Jong en Vincent Janssen onlangs aankondigden hun interlandcarrière per direct te beëindigen, is het goed mogelijk dat Wout Weghorst op meer speelminuten in de spits bij Oranje kan rekenen. Of hij tegen Frankrijk ook in de basis staat, wilde Koeman niet zeggen. "Dat zal morgen blijken. We hebben een idee van spelen, zo hebben we ook getraind. Ik kan niet zeggen of hij gaat spelen. Nee, het gaat niet door mijn hoofd om met twee spitsen te spelen. We hebben op iedere aanvallende positie een dubbele bezetting. Ik heb zes aanvallers op papier staan en dat is voor mij voldoende."

-
Op welke positie zie jij Steven Berghuis liever spelen?

Meer nieuws

Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
3
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
8
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
40
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
24
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
14
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties