Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Koeman wijzigt Nederlands elftal op liefst negen plekken voor duel met IJsland

Laatste update:

De basisplaats van Verbruggen, de eerste doelman op het EK, komt bepaald niet als een verrassing. Wel ziet hij een compleet nieuwe verdediging voor zich staan met Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké.

Serie A-sterren Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders zijn verlost van clubverplichtingen en krijgen direct een basisplaats van Koeman op het middenveld, waar de bondscoach ook een plekje heeft ingeruimd voor Joey Veerman.

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Voorin behoudt Memphis, de eerste keus van Koeman in de spits op het EK, zijn basisplaats. De transfervrije aanvaller wordt geflankeerd door Xavi Simons (rechts) en Cody Gakpo (links).

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Canada verhuizen Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Micky van de Ven, Jerdy Schouten, Georginio Wijnaldum, Ryan Gravenberch, Jeremie Frimpong en Brian Brobbey van de basis naar de bank.

Voor Oranje is de ontmoeting met IJsland de laatste test richting het EK, dat over vier dagen al van start gaat. Twee dagen later komt Oranje voor het eerst in actie, in Hamburg tegen Polen. Daarna volgen ontmoetingen met Frankrijk en Oostenrijk.

Vlak voor de start van het EK heerst er nog veel onduidelijkheid over Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona is nog altijd niet volledig hersteld van zijn enkelblessure. "Het zou kunnen dat ik de avond voor de wedstrijd beslis dat Frenkie niet speelt", houdt Koeman de natie in spanning.

"Het kan dat hij niet superfit is voor de eerste wedstrijd, het is een mogelijkheid dat hij de tweede en derde wedstrijd pas speelt. Pas als hij de eerste drie wedstrijden niet kan spelen, denk ik na om hem buiten de selectie te houden. Anders blijft hij erbij."

IJsland


IJsland verraste vriend en vijand door vrijdag op Wembley af te rekenen met Engeland (0-1). Het Noordse land is er niet bij op het EK, waardoor het zich in feite nu al kan voorbereiden op de Nations League en kwalificatiereeks voor het WK 2026.

De manschappen van bondscoach Åge Hareide zijn ongeschonden uit het duel op Wembley gekomen. IJsland wist vier van zijn laatste vijf duels te winnen, maar die ene nederlaag, in de finale van EK play-offs tegen Oekraïne, was wel een extreem dure (2-1).

Update 20:35 uur: Koopmeiners haakt vlak voor wedstrijd af


Koopmeiners heeft in de warming-up voor de wedstrijd tegen IJsland een liesblessure opgelopen. De middenvelder van Atalanta is afgehaakt en wordt vlak voor de aftrap vervangen door PSV'er Jerdy Schouten.

Opstelling Nederlands elftal: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Simons, Memphis, Gakpo.

Opstelling IJsland: Valdimarsson, Bjarkason, Fridriksson, Ingason, Finnsson, Berg Gudmundsson, Haraldsson, Traustason; Anderson, A. Gudjohnsen, Thorsteinsson.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Wat verwacht je van Nederland - IJsland?

Meer nieuws

Ten Hag geeft aan op welke posities hij nog versterkingen wil bij Man United
1
Chelsea-ster eerlijk over mogelijke problemen in kleedkamer met Enzo Fernández
0
Vriend van Monica Geuze, James Lawrence, is dicht bij stap naar Eredivisie
16
'Europese grootmacht wil deal van Matthijs de Ligt met Manchester United kapen'
79
Dit zijn alle 39 dispensatiespelers die deelnemen aan de Olympische Spelen
8
'Feyenoord gaat volgende speler uit Zuid-Amerika naar De Kuip halen'
15

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties