Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Koeman zei tegen Cruijff: 'Dit is de eerste keer en ook de laatste keer''

Laatste update:

Johan Cruijff had het in het seizoen 1993/94 voor het zeggen als trainer in Camp Nou en besloot Romário binnen te halen. Cruijff beschikte toen al over Koeman, Hristo Stoichkov en Michael Laudrup en meer dan drie buitenlanders mochten er in die tijd niet opgesteld worden in de Primera División. In aanloop naar de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Real Sociedad, werd er druk gespeculeerd wie van de drie buitenlanders zou moeten wijken voor Romário, de grote aankoop.

Een paar maanden eerder had Koeman zijn club de Europa Cup I bezorgd met een geweldige vrije trap in de finale tegen Sampdoria. Toch besloot Cruijff dat Koeman op de bank werd gezet, zodat er wijzigingen doorgevoerd konden worden en Romário voorin kon beginnen. Bruins Slot herinnert zich nog goed dat Koeman daar echt niet van gediend was. "Hij zei tegen Cruijff: 'Trainer, dit is de eerste keer en ook de laatste keer'. Romario scoorde die wedstrijd drie keer, dus het was wel een goede beslissing, nietwaar?", lacht Bruins Slot.

Koeman kreeg echter alsnog zijn zin en werd niet meer op de bank gezet door Cruijff. Uiteindelijk was het Laudrup die de pineut werd en aan het eind van het seizoen vertrok, naar aartsrivaal Real Madrid. Volgens Bruins Slot tekent het de winnaarsmentaliteit van Koeman, die het sinds de zomer voor het zeggen heeft bij Southampton. "Zelfs tijdens de trainingen wilde hij alles winnen. Ja, hij ontspant ook graag met een biertje als het werk erop zit. Maar als hij met zijn werk bezig is, is hij fanatiek, intens, bezig met beslissingen."

"We zeggen in Nederland dan dat hij een winnaar is. Hij werd ook geboren in een voetbalfamilie. Als baby at hij dus al voetbal", zegt Bruins Slot in de Engelse krant. "Bij Barcelona ontwikkelde hij een sterk tactisch inzicht, toen hij samen met Josep Guardiola speelde. Ze zijn nu allebei Europese toptrainers. Ze hebben allebei het DNA van Cruijff, zijn speelstijl en zijn trainingsmethoden. Cruijff is van grote invloed geweest op hen beiden."

Denk jij dat Ronald Koeman ooit trainer van Barcelona zal zijn?

Meer nieuws

'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
42
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
66
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
8
Mogelijke opvolger Slot spreekt zich uit: 'Lastig nee zeggen tegen Feyenoord'
15
NEC mag dankzij heerlijke goals Chery nog altijd hopen op vijfde plek
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties