Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Komt er geen actie, dan legt het Nederlandse voetbal zich neer bij een bijrol'

Laatste update:

Driessen stelt dat de Eredivisie minimaal een week eerder van start moet gaan, maar idealiter zelfs twee of drie weken. "In zo'n geval hebben clubs vanaf half juli tenminste serieuze wedstrijden in de benen alvorens Europa in te gaan. Het blijkt noodzakelijk als modale, maar beter ingespeelde clubs uit Slowakije, Kazachstan of Kroatië te sterk zijn", schrijft de journalist, die benadrukt dat 'niets doen' geen optie is. Hij weet dat er argumenten zijn waarom een vroegere seizoensstart niet ideaal is.

"De fans met hun jaarkaarten moeten nog op vakantie en dan is het seizoen al begonnen. Of clubs hebben hun selectie nog niet rond qua inkoop en verkoop. Toch, het is een kwestie van prioriteiten stellen, wil je als Eredivisie een rol spelen op het Europese podium", vervolgt Driessen. "Komt er geen actie vanuit clubs en voetbalbond dan legt het Nederlandse voetbal zich neer bij een bijrol met alle nadelige sportieve en financiële gevolgen van dien. Het zal leiden tot een ongekende neerwaartse spiraal."

Hij stelt dat zonder Europese confrontaties, de marktwaardes van de spelers en clubs in de Eredivisie zal dalen. "Spelers worden minder geconfronteerd met Europese weerstand, waardoor hun ontwikkeling afremt en het niveau van de elftallen en de competitie afneemt. Een proces dat leidt tot een nog vroegere uitstroom van kwaliteitsspelers uit de Eredivisie, omdat ze zich bij buitenlandse clubs wel kunnen doorontwikkelen."

Vind jij dit een goed idee van Valentijn Driessen?

Meer nieuws

Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
20
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
0
De stemmen zijn geteld: winnaars Bronzen Schilden van de vierde periode bekend
0
Sfeer slaat om in interview Ten Hag en Weijland: 'Als jij je werk zou doen...'
32
Potter wekt ergernis op in onderhandeling met Ajax: 'Als je het zo speelt...'
5
Koeman krijgt zijn zin: bondscoaches mogen 26 spelers meenemen naar het EK
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties