Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kopkracht De Jong is weer beslissend voor PSV

Laatste update:

PSV heeft het vaak moeilijk met Roda, maar daar was zaterdag geen sprake van. De titelkandidaat had eigenlijk constant controle en al na tien minuten voetbal kwam de bal na een afgeslagen hoekschop terug bij Jetro Willems, die met een simpele schijnbeweging zijn tegenstander de lucht in liet springen. Willems had hierna tijd en ruimte voor een voorzet en legde de bal panklaar op het hoofd van De Jong, die zijn 21ste competitietreffer van dit seizoen maakte. In het vorige voetbaljaar stopte de teller van de spits op 20 competitiedoelpunten.

Meer: PSV wint kampioensduel en is voor de 25ste keer de beste van Nederland

Roda moest in de achtervolging, maar maakte het PSV (dat Jorrit Hendrix wel al snel kwijtraakte met een blessure) absoluut niet moeilijk. De bezoekers waren bijna de hele tijd in balbezit en de 0-2 leek eerder te zullen gaan vallen dan de 1-1. PSV drukte echter niet echt door en veel noemenswaardige kansen vielen er dan ook niet te noteren. Kort voor rust kreeg Roda uit het niets een mogelijkheid, maar Kristoffer Peterson raakte de bal verkeerd en zag zijn volley naast gaan.

In de tweede helft probeerde Roda beter voor de dag te komen en na een kleine tien minuten kreeg het zowaar een goede kans, maar de op zijn knieën zittende Tomi Juric kon een iets te lage voorzet niet tussen de palen koppen. Darije Kalezic was tevreden over hoe zijn ploeg uit de kleedkamer was gekomen, maar net op het moment dat het erop leek dat Roda terug zou kunnen komen in de wedstrijd, kopte De Jong na een voorzet van Joshua Brenet zijn tweede van de avond binnen: 0-2.

Dit bleek de beslissing in de wedstrijd te zijn. Roda kwam nog wel een keer dicht bij de aansluitingstreffer, via een fraaie omhaal van Marcos Gullón die maar net naast ging, maar het echte geloof in een comeback was niet aanwezig bij de thuisploeg. Roda was simpelweg niet goed genoeg om het PSV lastig te maken en het klassenverschil werd tien minuten voor tijd nog maar eens onderstreept door Davy Pröpper, die met een geplaatst schot voor de 0-3 tekende. PSV overnacht door deze zege op de koppositie in de Eredivisie; de voorsprong op Ajax, dat zondag bezoek krijgt van FC Utrecht, bedraagt een puntje.

-
Luuk de Jong is de beste kopper van de Eredivisie

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
3
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
4
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
49
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
75
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties