Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Koploper Ajax laat punten liggen bij PEC Zwolle

Laatste update:

PEC Zwolle was al drie wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie en de ploeg van trainer Ron Jans zal dan ook met vertrouwen toegeleefd hebben naar het duel met Ajax. De Amsterdammers hebben echter nog meer vertrouwen (tien competitieduels niet verloren) en het feit dat FC Twente en Vitesse al punten lieten liggen zal de ploeg nog meer inspiratie hebben gegeven. Het elftal van De Boer knalde uit de startblokken: al na zeven minuten kopte Davy Klaassen bij de eerste paal binnen.

De Amsterdammers kregen vervolgens een flink aantal kansen op de 0-2. Bojan Krkic produceerde twee slappe schoten en Siem de Jong kreeg enorme mogelijkheden. Eerst schoot hij van een meter of zeven over, even later raakte hij de bal helemaal verkeerd. Nadat Niklas Moisander via een Zwols been naast had geschoten kwam de thuisploeg er snel uit. Moisander en Joël Veltman grepen slecht in, Kenneth Vermeer redde in eerste instantie nog, maar daardoor schoof Guyon Fernandez de bal in een leeg doel. Voor rust waren de laatste grote kansen weer voor Ajax: Bojan schoot buiten bereik van Diederik Boer in het zijnet en de keeper redde fantastisch op een kopbal van Veltman.

Na rust waren de eerste kansen voor de Zwollenaren. Mustafa Saymak schoot voorlangs, terwijl Vermeer redde op een inzet van Mateusz Klich. Vervolgens pakte Ajax de draad weer op. Boer moest optreden toen Lasse Schöne het probeerde en de keeper kreeg een voet tegen de bal toen De Jong uit de draai uithaalde. Het woord was weer aan PEC: eerst raakte Fred Benson de paal, daarna knalde Jesper Drost van dichtbij op de lat.

Ook in de slotfase liet de thuisploeg zich zien. Vermeer kwam wild van zijn lijn en de sluitpost van Ajax werd omspeeld door Thanasis Karagounis, die de bal voorgaf. De defensie van de Amsterdammers lette echter goed op. Ajax maakte in de slotfase weinig indruk, al probeerde De Jong het nog met een omhaal. Het was echter niet de wedstrijd van de matig spelende aanvoerder: hij moest zijn poging zelfs bekopen met een lichte blessure.

-
PEC Zwolle had meer verdiend

Meer nieuws

'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
0
Vitesse vindt mogelijke redding op bijna 5.000 km afstand en voert al gesprekken
10
Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League
32
Mourinho liet onlangs zijn droombaan lopen: 'Ik heb een fout gemaakt'
6
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
5
Live meepraten in de Champions League: Real Madrid - Bayern München
131

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties