Koploper Roda JC ondanks gemiste penalty Demouge naar zege in Brabant

De Limburgers, samen met collega-degradant NEC gedeeld koploper in de Jupiler League, gingen voortvarend van start in het Lavans Stadion. Johan Plat schoot al na enkele minuten op de lat, terwijl ook Mitchel Paulissen en Demouge zich lieten zien voor het doel van de tegenstander. Aan de andere kant trof ook Oumar Diouck de lat, zodat het erop leek dat er voor de pauze niet gescoord zou worden. Een overtreding van Nathan Rutjes leverde Helmond in de 44e minuut evenwel een penalty op, en Elbers gaf Roda-keeper Bram Verbist het nakijken: 1-0.

Het elftal van trainer René Trost, dat er in de strijd om de KNVB Beker afgelopen week nog in slaagde om sc Heerenveen uit te schakelen, moest zodoende op jacht naar de gelijkmaker in de tweede helft. Dat lukte met dank aan een uitstekende combinatie tussen Tom Van Hyfte en Pluim, die door laatstgenoemde werd bekroond met een doelpunt: 1-1. Waar Rutjes voor rust nog een strafschop veroorzaakte, kreeg hij er daarna een mee. Demouge mocht aanleggen vanaf elf meter, maar faalde. Toch ging Roda er met de winst vandoor, want een minuut nadat hij mocht invallen tekende Cicilia voor de 1-2. NEC gaat zondag op bezoek bij De Graafschap en kan dan weer op gelijke hoogte komen met Roda.