Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Kramer en Viergever leggen statement uit: 'Dat slaat helemaal nergens op'

Laatste update:

Direct na afloop kon ESPN-analist Kees Kwakman al moeilijk geloven wat er gebeurd was. "Het wordt wel gekker. Je proefde bij de spelers de teleurstelling: We gaan toch niet voor twee minuten stoppen? Zonder dat zij een oplossing hebben. Nick Viergever zegt letterlijk tegen mij: 'Weet jij een oplossing?' Inmiddels wordt er overal zo'n beetje gestaakt vanwege dit. Daarna was er een protest van de spelers. Ik denk dat het te maken heeft met het staken an sich."

De vermoedens van Kwakman blijken te kloppen: "We willen gewoon een statement maken als voetballers", zegt Kramer, die samen met Viergever is aangeschoven. "Tuurlijk, wat er gebeurt kan niet, alleen in verhouding met 19.000 mensen die zich wel netjes gedragen vonden wij het niet meer dan netjes om het de laatste twee minuten zo te doen. Vandaar dat we dat samen zo besloten hebben." Verslaggever Cristian Willaert stelt dat het voetbal 'zo een beetje wordt kapotgemaakt'. Kramer: "Dat denk ik wel ja. Als we na ieder dingetje naar binnen gaan, een kwartier binnen zitten dan weer naar buiten moeten moeten... Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Het hele ritme is uit het voetbal. Dat is niet de insteek die wij graag willen en vandaar dat we dit samen besloten hebben."

Viergever 'sluit zich helemaal aan' bij de woorden van Kramer, al legt de aanvoerder van Utrecht de verantwoordelijkheid ook bij de biergooiers. "Heel veel mensen gedragen zich goed. Toch zijn er weer een paar bij die een biertje gooien. Dit is volgens mij de vijfde of zesde wedstrijd die gestaakt wordt dit weekend, terwijl er toch duidelijke regels zijn afgesproken. Dit moet gewoon stoppen. Je verpest het gewoon. Voetbal is een leuk uitje en dan moet je gewoon plezier hebben. Daar hoort dit gedrag niet bij. Helaas zijn er een paar die het voor de rest verpesten. Gelukkig worden die twee minuten wel uitgespeeld, anders zou RKC later weer terug moeten komen. We vonden dit wel een statement."

"De regels zijn duidelijk, maar ik vind niet dat we bij ieder klein dingetje naar binnen moeten gaan", vult Kramer aan. "Ik ben 34. Als ik nu constant een kwartier naar binnen moet word ik daar ook niet soepeler van", zegt hij met een knipoog. "Ik denk niet dat dit de bedoeling is", voegt Viergever toe. "Hier word je niet vrolijk van, nee. Als je elke keer naar binnen moet... Het is ook gewoon niet leuk. We hebben twee teams die voetbal willen spelen, plezier willen hebben en de fans willen vermaken. Dan is het gewoon jammer dat je continu naar binnen moet door dit soort akkefietjes." Eerder dit weekend werden FC Volendam - Sparta Rotterdam, FC Eindhoven - Helmond Sport, FC Twente - NEC en FC Den Bosch - Almere City al tijdelijk gestaakt.

Eredivisie
FC Utrecht
2 - 0
RKC Waalwijk

Meer nieuws

Alle mogelijke tegenstanders van Ajax in de 2e voorronde van de Europa League
14
Real zet streep door droom Mbappé: 'Lang geleden sinds ik zo vaak ben afgewezen'
11
VZ Kort: Niet geheel fitte Trauner moet vrezen voor mislopen EK met Oostenrijk
77
Donyell Malen meldt zich bij Oranje in Zeist; twee internationals ontbreken nog
15
Fresia: 'Ik hoop dat hij gaat vlammen. Hij staat symbool voor het OranjeDNA'
11
Vertrek bij Ajax aanstaande: Sánchez staat voor miljoenentransfer naar Cruz Azul
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties