Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Krankzinnig slot houdt Ajax aan kop van Eredivisie

Laatste update:

Omdat PSV zaterdag al had gewonnen van Roda JC Kerkrade wist Ajax dat het moest zegevieren over FC Utrecht om de voordelige marge in de Eredivisie te behouden. De Amsterdammers hadden het echter lastig met het stugge FC Utrecht, dat eerder dit seizoen in De Galgenwaard al met 1-0 te sterk was. In het eerste halfuur viel er weinig te beleven in de Amsterdam ArenA. Amin Younes vond weliswaar het net, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Bij een gelijkspel zou Ajax op basis van doelsaldo weliswaar terugkeren aan kop, maar met nog slechts drie wedstrijden op de agenda zou trainer Frank de Boer niets liever gehad hebben dan een zege. Het was en bleef echter slordig en ook na een uur wachtte Ajax nog altijd op de eerste grote kans, terwijl FC Utrecht al een paar speldenprikjes had uitgedeeld.

Het publiek begon zich langzaam maar zeker te roeren, zeker na de 0-1 van Nacer Barazite. De man die met zijn assists en doelpunten uitermate belangrijk is voor FC Utrecht, maar desondanks niet altijd een basisplaats heeft, prikte van dichtbij binnen bij een voorzet van Andreas Ludwig. Aan dat doelpunt ging balverlies van Davy Klaassen vooraf; de aanvoerder van Ajax speelde een bijzonder mager duel.

De Boer wist dat er iets moest gebeuren en de coach van de thuisclub bracht Václav Cerný het veld in. Hoewel het publiek niet blij leek te zijn met het vertrek van Younes, was de komst van Cerný bijna direct doorslaggevend. De Tsjech raakte met zijn schot de buitenkant van de paal. Het wanhoopsoffensief leek niets op te leveren, omdat Patrick Joosten er met een magistrale knal 0-2 van maakte. De ArenA stroomde leeg, maar de fans die vertrokken misten een krankzinnig slot. Direct na de 0-2 hamerde Klaassen binnen voor de 1-2 en een discutabel toegekende strafschop, door Arek Milik benut, betekende zelfs 2-2. Daardoor blijft Ajax koploper.

-
Was het een terechte strafschop?

Meer nieuws

Ajax vindt opvolger van Vos en heeft nieuwe trainer voor beloftenploeg binnen
37
KKD Elftal van het Jaar: kampioen Willem II levert drie spelers af
1
Romano probeert met opvallende merchandise slaatje te slaan uit transfer Mbappé
25
Rick Kruys vindt nieuwe club en treedt in voetsporen van vader Gert Kruys
5
Martijn Kaars na uitstekend KKD-seizoen dicht bij akkoord met nieuwe club
9
'PSV komt in zoektocht naar potentiële opvolger van Veerman uit in Portugal'
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties